Gadgeturile anului 2012 – Partea a III-a – Gadgeturi pentru casă

De: Marian Andrei / 21.11.2012, 12:30
Dacă până acum v-am prezentat cele mai bune gadgeturi ale anului precum și premiantele categoriei gaming, azi vă vom arăta câștigătoarele unei categorii puțin mai neobișnuite: gadgeturi pentru casă!

Termostatul Nest Smart

Nu există multe gadgeturi care se pot lăuda că pot „salva” lumea, însă Nest Smart este cu siguranță unul dintre ele: este conceput pentru a regla temperatura sistemului de încălzire (de acasă sau de la birou) cu ajutorul smartphone-ului.

Este atât de evoluat încât, la o pivire sumară se poate să nici nu iți dai seama că este vorba de un termostat, dispozitiv conceput pentru optimizarea consumului de energie.

Designul este superb, fiind asemănător cu vitezometrul unei mașini sport dintr-un joc modern. Meniurile ascunse sunt atât de ușor de înțeles și de folosit încât poți deveni foarte repede obsedat de „butonarea” acestui gadget, mai ales că îți oferă o multitudine de opțiuni: o arhivă cu temperaturile programate în ultimele săptămâni, posibilitatea de reglaj a temperaturii în funcție de vremea de afară sau de mulți alți parametri pe ai dori să-i folosești. Cel mai important lucru este, însă, economia pe care o poți face integrând acest termostat sistemului tău de încălzire.

Becul ecologic Plumen

Ha! – veți spune. De când un bec, fie el și ecologic, ajunge să fie considerat gadget, și pe deasupra să fie și premiat?

Ei bine, pe lângă caracteristicile sale impresionante, durata de viață de peste opt ori mai mare decât a unui bec normal și economia de energie de 80%, acest bec mai are un atu: designul premiat de celebrul Design Museum din Londra, ai cărui experți au declarat că statutul acestui bec s-a transformat, datorită designului, dintr-unul de accesoriu în cel de piesă centrală a unei încăperi.

Tetra Shed

Un sistem modular de birou pentru gradina ta? Sună prea bine ca să fie adevărat și vazându-l, nu poți decât sa te freci la ochi și să te mai uiți încă o dată.

Bineînțeles că vorbim despre cei care au grădină și care, pe lângă plăcerea de a bea cafeaua dimineața și a face un barbeque în weekend, ar dori să folosească acest spațiu și pentru lucru.

Construit din elemente de lemn care se pot plia ca un origami, Tetra Shed crează un mediu office perfect pentru două persoane, în care poți lucra fără a fi stresat decât de termenele de predare ale lucrărilor tale.

Scanomat Top Brewer

Pare desprins din filmele SF, dar există în realitate. Tot ce ai de făcut este să pui paharul sau cana la „țuțuroi” și să selectezi aroma și concentrația dorite de pe ecranul aplicației instalate pe smartphone.

Cafeaua este preparată instant și, după ce iei recipientul, instalația se curăță automat și este gata pentru o nouă folosire.

Top Brewer este tipul de gadget de lux cu care poți impresiona amicii și să îi determini ca, în loc de a merge la cefenea, să se invite mai des la tine acasă.

Kitchen Aid, mașina de spălat „invizibilă”

Nu-i așa că acest gadget ti-ar aduce o satisfacție imensă atunci când, după petrecere le spui invitaților că vei spăla vasele la mașină iar aceștia vor exclama contrariați: „Care mașină?”.

Ei bine, Kitchen Aid are numai avantaje: este mică, este harnică, spornică și… invizibilă, fiind ascunsă sub scurgătorul de vase din lateralul chiuvetei.

Concepută special pentru utilizatorii cu timp redus la dispoziție, Kitchen Aid are un ciclu de spălare de 30 de minute și, potrivit constructorului, asigură un consum de apă redus cu 20% și unul de energie mai mic cu 30% decât cel al concurentelor sale.

Concepută doar pentru confortul utilizatorului, vasele pot fi introduse rapid în cuvă, fără a fi nevoie de aplecări, deschideri de uși sau alte manevre, cei care au testat-o spunând despre această mașină de spălat case că „a creeat un nou stil în ceea ce privește comoditatea”.

Acestea au fost doar câteva dintre produsele care au concurat la titlul de Gadgetul anului 2012, secțiunea Gadgeturi pentru casă. Alte finaliste la această categorie au mai fost aspiratorul Dyson DC39, periuța de dinți Philips Sonicare DiamondClean, aspiratorul robotic Hoover Robo.com 2, robotul de bucătărie Magimix Le Mini Plus și mașina de tuns iarbă John Deere Robomower.