Gala Oscar 2016: Înscrierile peliculelor româneşti la categoria „cel mai bun film străin” au început

De: Nicoleta Nicolae / 12.07.2015, 09:00
Gala Oscar 2016: Înscrierile peliculelor româneşti la categoria
Înscrierile peliculelor româneşti eligibile la categoria "cel mai bun film străin" a premiilor Oscar 2016 au început, iar data limită este 20 iulie, anunţă Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) pe site-ul oficial.

„În vederea întocmirii listei filmelor eligibile pentru secţiunea cel mai bun film străin a premiilor Oscar, comunicaţi până la data de 20 iulie a.c. care dintre filmele produse de compania dumneavoastră au avut sau vor avea premiera şi proiecţia 7 zile consecutiv în perioada 1 octombrie 2014 – 30 septembrie 2015 (condiţii impuse de organizatori)”, notează site-ul instituţiei. În plus, în dreptul fiecărui titlu trebuie specificată data premierei, iar datele vor fi trimise la adresa[email protected].

La jumătatea lunii iunie, lungmetrajul „Son of Saul”, în regia lui László Nemes, cu actorul român Levente Molnár în distribuţie, a fost anunţat ca fiind propunerea Ungariei la ediţia din 2016 a premiilor Oscar, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”.

Oscarurile sunt cele mai cunoscute premii din cinematografia de la Hollywood, iar o nominalizare la categoria „cel mai bun film străin” aduce producătorului şi regizorului prestigiu, fapt care contribuie la creşterea încasărilor.

​Citeste mai mult aici!