Gala Oscar de anul acesta va fi transmisă din mai multe locuri

De: Ana Obretin / 11.02.2021, 10:01
Gala Oscar de anul acesta va fi transmisă din mai multe locuri

Cea de-a 93-a gală Oscar, programată pe 25 aprilie, va fi transmisă din mai multe locuri, a anunțat Academia de film americană. Schimbarea a fost decisă în contextul pandemiei. 

Reprezentanții Academiei de film au declarat pentru The Hollywood Reporter că sănătatea și siguranța participanților rămân principala preocupare, dar că vor merge mai departe cu planurile de a avea o ceremonie fizică, „din mai multe spații, inclusiv tradiționalul Dolby Theatre” din Los Angeles.

Timp de câțiva ani, începând din 1952, gala Oscar a avut loc simultan în Los Angeles și New York. Ceremonia de anul acesta va fi probabil similară, poate chiar și din orașe din alte țări, precum Londra, Paris și Seul, deoarece membrii Academiei de film sunt internaționali. 

Acest lucru nu înseamnă că nu va exista, de asemenea, o componentă virtuală a ceremoniei, așa cum s-a întâmplat cu gala Emmy din septembrie 2020.  În decembrie, a fost anunțat că Steven Soderbergh, Stacey Sher și Jesse Collins vor produce show-ul, difuzat de televiziunea ABC.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunțate pe 15 martie. Anul trecut, regizorul sud-coreean Bong Joon Ho a scris istorie când „Parasite” a devenit primul lungmetraj într-o altă limbă decât engleza recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film. “Parasite” a primit în total patru Oscaruri,

CITEȘTE ȘI: “Colectiv”, de Alexander Nanau, pe lista scurtă de nominalizări la Oscar pentru documentar și film internațional 

Foto: Profimedia Images