Galata poate pierde sase jucatori la sfarsitul sezonului

Apropo.ro / 15.01.2002, 09:27
Galata poate pierde sase jucatori la sfarsitul sezonului
Echipa Galatasaray ar putea pierde, la sfarsitul acestui sezon, sase jucatori titulari care sint imprumutati de alte cluburi gruparii din Istanbul, a anuntat cotidianul "Star". Publicatia turca considera ca o tentativa a clubului Galatasaray de a-i achizitiona pe cei sase jucatori ar putea fi

Echipa Galatasaray ar putea pierde, la sfarsitul acestui sezon, sase jucatori titulari care sint imprumutati de alte cluburi gruparii din Istanbul, a anuntat cotidianul „Star”.

Publicatia turca considera ca o tentativa a clubului Galatasaray de a-i achizitiona pe cei sase jucatori ar putea fi foarte costisitoare. Portarul Ali Farid Mondragon a fost imprumutat de la gruparea Metz in schimbul sumei de 400.000 de dolari. Clubul Olympique Marseille a imprumutat gruparii din Istanbul doi jucatori, pe Perez si Victoria, pentru care a primit de la Galatasaray 300.000 de dolari, respectiv 200.000 de dolari. Mijlocasul Sergen Yalcin a fost imprumutat de gruparea Siirt Jetpaspor in schimbul sumei de 300.000 de dolari. Gruparea Sturm Graz l-a imprumutat clubului Galatasaray pe Fleurquin pentru 500.000 dolari, in timp ce Bursaspor a primit pentru imprumutul jucatorului Murat Sozkesen 300.000 de dolari si pe mijlocasul Faruk Atalay.

Cotidianul „Star” noteaza ca gruparea Galatasaray detine noua jucatori pe care i-a imprumutat altor cluburi. Acesti fotbalisti sint: Ali Kelesoglu (Sariyer), Burak Akdis (Karabuk), Emrah (Gaziantep), Eyup, Omer (Antalyaspor), Faruk (Bursa), Mehmet Gonulacar (Erzurum), Recep Ata (Sanliurfaspor) si Savas (Bakirkoyspor).

Echipa Galatasaray a intrat, luni, in cantonament, in vederea partidei cu formatia Kocaelispor, restanta din etapa a XVI-a a campionatului Turciei, programata sa se dispute marti.

Potrivit cotidianului „Hurriyet”, Mircea Lucescu a refuzat oferta pentru postul de antrenor principal a clubului Sahtior Donetk pentru ca doreste sa cistige cu Galatasaray campionatul Turciei si sa isi mentina echipa in Liga Campionilor.

Lucescu a fost contactat telefonic de presedintele clubului din Ucraina, Rinat Ahmetov, la sfirsitul lunii decembrie, dupa ce conducerea gruparii Galatasaray a renuntat la intentia de a-l demite pe tehnicianul român.

„Acolo treci printr-o perioada delicata. In plus, stiu ca Galatasaray iti datoreaza un milion de dolari. Noi sintem dispusi sa-ti platim imediat aceasta suma. In plus, iti oferim 700.000 de dolari imediat si 700.000 de dolari la sfirsitul sezonului. Am putea sa incepem pregatirea pentru returul campionatului cu tine. Sint pregatit sa-ti trimit avionul meu personal sa te aduca in Ucraina”, i-ar fi spus Ahmetov lui Lucescu, potrivit „Hurriyet”.

„Aceasta oferta este foarte tentanta, insa pentru mine exista lucruri mai importante decit banii. Eu tin la echipa Galatasaray. In plus, in zilele trecute s-a pus problema demiterii mele, ceea ce m-a afectat foarte mult. Mai am de lucru aici si imi voi salva onoarea prin cistigarea campionatului Turciei. Sint multumit in Turcia. Imi puteti oferi bani insa nu si adversari ca AS Roma, FC Barcelona si Liverpool. Eu la Galatasaray joc impotriva acestor echipe. De aceea nu va pot accepta oferta”, ar fi raspuns Lucescu.
Sursa: www.mediafax.ro