Galatasaray – Beșiktaș, scor 1-0

Apropo.ro / 06.03.2005, 13:24
Galatasaray - Beșiktaș, scor 1-0
Formația Galatasaray, antrenata de Gheorghe Hagi, a învins, sîmbata, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Beșiktaș, la care evolueaza Daniel Pancu, într-o partida din etapa a XXIII-a a campionatului Turciei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Hakan Șukur,

Formația Galatasaray, antrenata de Gheorghe Hagi, a învins, sîmbata, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Beșiktaș, la care evolueaza Daniel Pancu, într-o partida din etapa a XXIII-a a campionatului Turciei.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Hakan Șukur, în minutul 53.

Formația Galatasaray a evoluat cu un jucator mai puțin din minutul 64, cînd atacantul Necati Ateș a fost eliminat.

La Beșiktaș, Daniel Pancu a jucat pîna în minutul 63, fiind schimbat cu Sergen Yalcin.

Antrenorul echipei Galatasaray, Gheorghe Hagi, a declarat, sîmbata, dupa meci, ca aceasta este una dintre cele mai fericite zile din viața sa, a anunțat agenția Anatolia, citata de tnn.net.

„Este una dintre cele mai fericite zile din viața mea. Am jucat împotriva unei echipe care este într-o forma buna și învinge aproape în toate meciurile pe care le disputa. Am întîlnit o formație care se lupta și este foarte agresiva. Sînt fericit pentru ca am învins”, a spus Hagi.

Gheorghe Hagi și-a laudat elevii, despre care a spus ca „au jucat extraordinar, au alergat și au avut rabdare”. „Beșiktaș intenționa sa faca un presing puternic în apropierea porții noastre. Noi am scapat de acest presing și am jucat așa cum doream”, a adaugat Hagi.

Antrenorul român considera ca centralul Firat Aydinus a avut o prestație buna. „Pe teren s-a vazut o singura echipa. Ne-am demonstrat potențialul. Aveam foarte multa nevoie de aceasta victorie și îmi pare bine ca nu ne-am rupt de lupta pentru titlu”, a menționat Hagi.

Tehnicianul echipei Beșiktaș, Riza Calimbay, crede ca Galatasaray a meritat sa învinga, deoarece a avut o evoluție mai buna decît formația sa. „Noi ne-am revenit puțin dupa ce am primit gol, dar nu am reușit sa egalam. Mai avem de disputat 12 meciuri și toate vor fi pentru noi ca niște finale”, a spus Calimbay.

Referitor la declarațiile lui Hagi, care a afirmat ca pe teren s-a vazut o singura echipa, Calimbay a spus: „Eu nu aș fi vorbit astfel. Bineînțeles ca Galatasaray și-a dorit mai mult victoria. S-a concentrat mai bine. Eu am vrut ca jucatorii mei sa joace ofensiv și nu sa se retraga. Din pacate, aceasta este problema cu care ma confrunt de cînd am preluat echipa. Trebuie ca jucatorii mei sa aiba încredere în ei înșiși”.

Potrivit site-ului ajansspor.com, președintele clubului Galatasaray, Ozhan Canaydin, a spus ca echipa antrenata de Hagi a avut o evoluție foarte buna. „A fost, poate, cel mai frumos meci al sezonului. Deși am ramas cu un jucator mai puțin, am jucat frumos”, a adaugat Canaydin.

Vicepreședintele gruparii Beșiktaș, Kivanc Oktay, considera, de asemenea, ca victoria echipei Galatasaray este meritata. „Am jucat prost și am pierdut. Galatasaray a jucat mai bine și a meritat sa învinga. Nu ma așteptam ca Beșiktaș sa aiba o evoluție atît de slaba. Am jucat pe terenul adversarei și am avut puține ocazii, pe care nu am reușit sa le valorificam”, a menționat Oktay.

Mediafax