Gâlca dorit de Gimnastic Tarragona

Apropo.ro / 27.12.2006, 09:49
Gâlca dorit de Gimnastic Tarragona
Fostul internațional român Constantin Gâlca, liber de contract dupa desparțirea de formația din liga secunda spaniola Almeria, ar putea reveni în campionatul Spaniei, el fiind aproape de a semna un contract cu ultima clasata din Primera


Fostul internațional român Constantin Gâlca, liber de contract dupa desparțirea de formația din liga secunda spaniola Almeria, ar putea reveni în campionatul Spaniei, el fiind aproape de a semna un contract cu ultima clasata din Primera Division, Gimnastic Tarragona, a anunțat cotidianul Sport.

Potrivit jurnalului catalan, Gâlca a ajuns deja la un acord cu conducerea clubului Gimnastic Tarragona privind semnarea unui contract pe șase luni, fiind posibil ca transferul sa se concretizeze chiar în aceasta saptamâna.

Gâlca ar urma sa ajunga la Gimnastic la dorința antrenorului Paco Flores, sub comanda caruia fostul internațional român a activat și la Almeria, Espanol Barceloa și Real Zaragoza. „Antrenorul îl considera absolut necesar și nu ar trebui sa fie probleme cu concretizarea transferului. Forma fizica a fotbalistului în vârsta de 35 de ani este foarte buna, Gâlca fiind un profesionist desavârșit. Venirea lui Gâlca a fost privita cu rezerve, dupa ce el nu a evoluat nicaieri în ultimele șase luni. Dar în tot acest timp, jucatorul s-a antrenat cu un preparator fizic personal (…). Flores îl cunoaște perfect și știe ca este omul potrivit pentru a întari linia de mijloc și pentru a ordona tactic toata echipa”, noteaza Sport, adaugând ca jucatorul, care avea mai multe oferte, a renunțat la cursurile de antrenorat pe care intenționa sa le urmeze în România.

În Primera Division, Constantin Gâlca a mai evoluat la Espanol Barcelona (1997-2001) și Villarreal (2001-2002), jucând 159 de meciuri și înscriind 17 goluri. În liga a doua spaniola, fostul internațional român a jucat pentru Mallorca (1996-1997), Real Zaragoza (2002-2003) și Almeria (2003-2006). În România, Gâlca a fost legitimat la Progresul București (1988-1989), FC Argeș (1989-1991) și Steaua București (1991-1996). Gâlca are, de asemenea, 68 de prezențe și patru goluri în echipa naționala a României.

Dupa primele 16 etape, Gimnastic ocupa locul 20, ultimul în clasamentul Primerei Division, cu 8 puncte.

Mediafax