Galeria ArtXpert prezintă, în premieră, lucrări ale artistului Paul Hitter

De: Dragos Tanase / 21.03.2015, 09:00
Sâmbătă, 21 martie 2015, începând cu ora 19.00, galeria ArtXpert București, strada Puțul lui Zamfir nr. 45-47, va prezenta în premieră o selecție de lucrări ale artistului Paul Hitter, proaspăt întors în România după o călătorie de trei luni în America.

Tablourile au fost realizate în exclusivitate în Statele Unite ale Americii, ele fiind expuse deja în expoziții personale și de grup în Los Angeles și Salt Lake City.

Expoziția va fi deschisă doar în data de 21 martie, artistul urmând apoi să își continue călătoria prin Europa, printr-o expoziție de 2 săptămâni în Marsilia, în cadrul festivalului Latcho Divano. De asemenea, în cadrul evenimentului va rula – în premieră – filmul documentar despre viața lui Paul Hitter – „Exil”. Intrarea este liberă!

Lucrările Americane continuă în linia binecunoscută a curentului artistic înființat chiar de Paul Hitter numit Expresionism Balcanic. Perioada „Americană” se dovedește a fi foarte productivă, acesta realizând în numai 3 luni peste 15 picturi.

Este, de altfel, a doua călătorie peste Atlantic a artistul, în 2014 Paul Hitter expunând în Los Angeles în binecunoscutul House of Blues din Los Angeles alături de trupă VIZA și în Brooklyn Bowl din Las Vegas alături de trupă de avengura internațională Gogol Bordello.

Experiența Americană, călătoria continuă, lumina solară a Californiei, locurile și oamenii noi –  toate acestea își pun amprenta asupra picturilor sale, aducând un plus de culoare, cât și teme legate de cultură americană și de nouă cultura Globală, interpretate și asimilate Expresionismului Balcanic.

Despre curentul artistic Expresionism Balcanic

Expresionism Balcanic – este un curent artistic creat de Paul Hitter, lansat în anul 2010 în București, având la bază experiența sa din Exil, acesta studiind și trăind în Germania timp de 9 ani.

Expresionismul Balcanic este un mix exploziv între cultura tipic balcanica, mituri și tradiții, arta naivă, cultura rromă și expresionism pur. În 2014, Manifestul Expresionismului Balcanic este lansat de către artist împreună cu Galeria Artxpert.

Manifestul Expresionismului Balcanic poate fi găsit aici: http://popartxpert.blogspot.ro/2014/03/the-balkan-expressionism-manifesto.html

Despre Paul Hitter

Paul Hitter este un pictor român, născut în 1982, care îl are ca Maestru pe artistul Matei Șerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din Munchen în clasele artiștilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.

Până în prezent, a expus în expoziții personale și de grup în: București, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City. În prezent, trăiește în România și în Statele Unite ale Americii.

Site-ul de prezentare Paul Hitter: www.paulhitter.com

Despre Galeria ArtXpert

Galeria ArtXpert este o galerie înființată în anul 1990, având un sediu în București și unul în Pasadena, California. Galeria reprezintă exclusiv următorii artiști: Matei Șerban, Paul Hitter, Traian Filip, David Sandu, Vasile Grigore, Jason Crum, Cornel Lazia.

Site-ul galeriei: http://artxpert.net/

 
Despre documentarul Exil

Filmul Exil este finalizat de autoare, Elena Năzare, după aproape 3 ani de lucru și documentare și îl are în centru pe Paul Hitter, artist originar din România care duce o viață tipică emigranților din vestul Europei. Cultura Rromă este inspirația lui Paul și pata de culoare a filmului Exil.

Filmul este despre o călătorie continuă și pune în lumina problemele cu care artistul se întâlnește zi de zi în viața sa de „cetățean de mâna a două” în orașul Munchen din Germania, trădând totodată pasiunea și dragostea Elenei Năzare pentru viața Rromilor.

Sponsori: Coca Cola, Piraeus Bank, Butan Gaz, Funk Insurances