GALERIA PERSONAJELOR

Apropo.ro / 28.06.2006, 13:17
GALERIA PERSONAJELOR
Ademar Sampaio (Daniel Dantas) Este asistentul lui Ernesto de la firma Mariei Clara. Are simțul umorului, este simpatic, duce o viața modesta, cu multe privațiuni, dar nu mai puțin distractiva. Are gluma potrivita pentru fiecare situație. Singurul lucru pe care

Ademar Sampaio (Daniel Dantas)
Este asistentul lui Ernesto de la firma Mariei Clara. Are simțul umorului, este simpatic, duce o viața modesta, cu multe privațiuni, dar nu mai puțin distractiva. Are gluma potrivita pentru fiecare situație. Singurul lucru pe care pare sa-l ia în serios este o fata pe nume Darlene, pe care o crede virgina. Admirator sincer al culturii populare, el are gusturi destul de exotice, în rest. Poseda cunoștințe vaste în domeniul teatrului de revista, dar și muzical, sportiv, cultural.

Goana dupa faima îi determina pe oameni sa comita cele mai nebunești fapte

Alcir Medeiros (Nelson Dantas)
Vaduv, este un avocat renumit și aparatorul lui Ota´vio în procesul împotriva Editurii Vasconcelos. Unchiul lui Quieroz se poate mandri cu un numar mare de carți publicate. Locuiește în același apartament de hotel cu nepotul sau, dar este foarte independent. Are personaje foarte variate în cercul sau de prieteni și este un exemplu perfect despre cum sa-ți traiești viața activ și demn, chiar și la varsta a treia. Muncește mult, dar își menține treaz interesul pentru viața culturala din țara sa.

Ana Paula (Ana Beatriz Noguiera)
Sora Mariei Clara, casatorita cu Nelito, are trei copii: pe Sandra și doi baieți, Guto și Dudu. La prima vedere, pare o persoana fara pretenții, dar sub aceasta masca se ascunde o femeie falsa și invidioasa, care mimeaza o mare afecțiune fața de sora sa pentru a putea profita mai bine de ea. Se ocupa de problemele administrative la reședința Mariei Clara, unde încearca sa se puna bine cu toata familia, pentru a depași astfel criza financiara prin care trece soțul ei. Ana Paula insista sa-i asigure pe toți ca este vorba de o situație provizorie, deși ea este foarte preocupata de acest lucru. Femeie cu personalitate puternica și dominatoare, ea își urmarește doar propriile interese, încearcand sa-i ofere o poziție buna soțului ei la firma Mariei Clara.

Bruno Carvalho (Sergio Menezes)
Are un caracter onorabil, este inteligent, sensibil, atragator și elegant. Este un fotograf bine cotat și recunoscut. Foarte solicitat pe piața editoriala, el colaboreaza cel mai frecvent cu revista Fama. Se va desparți de superba, dar mediocra Teresa, de profesie manechin, și va suferi mult din acest motiv. Mai tarziu, va avea o relație cu oportunista Laura.

Beatriz (Deborah Evelyn)
Fermecatoare și eleganta, fiica puternicului om de afaceri Lineu Vasconcelos este îndragostita pana la obsesie de soțul sau, Fernando. Cand era tanara, a fost nevoita sa abandoneze tot confortul vieții de familie, pentru a fi alaturi de marea dragoste. Casatorindu-se cu Fernando, a renunțat la toate bunurile sale și s-a dus sa traiasca în afara țarii, astfel încat Lineu sa nu poata distruge aceasta relație. Cu timpul, lucrurile s-au îmbunatațit în casnicia ei. Beatriz a dat naștere la doi baieți, iar Fernando a reusit sa-i ofere din nou confortul cu care era obișnuita. Cu toate acestea, femeia pasionala și placuta de pana atunci s-a transformat într-o persoana egoista și extrem de geloasa. Obsesia ei exagerata pentru rafinament și lux îi creeaza un sentiment de nesiguranța, pe care încearca sa-l mascheze cu orice chip.

Caio (Theo Becker)
Campion la înot, fratele lui Renato Mendes este celebru și carismatic, fiind preferatul fotografilor oriunde se duce. Puterea sa indiscutabila de seducție îi aduce femeile la picioare, exact cum i se întampla și fratelui sau, cu care le clasifica în prazi de noapte, cuceriri de zi sau viitoare ținte.

Corina (Nívea Maria)
Frumoasa, eleganta și vaduva, Corina este mama Mariei Clara și a Anei Paula. În anii ’60, a fost proprietara primelor boutiques din Rio de Janeiro, care, din nefericire, au dat faliment. Frustrata ca nu a avut succes în viața profesionala, ea a fost obligata sa depinda de fiica ei mai mare, Maria Clara, pentru a duce un trai decent. Din acest motiv, afișeaza o tristețe permanenta. Se vede cu ochiul liber ca preferata ei este Ana Paula, fiica mai mica. Dezamagita dupa moartea soțului ei, ascunde o admirație profunda pentru Lineu, care, însa, o evita.

Cristiano Reis (Alexandre Borges)
Este un ziarist carismatic, foarte respectat pentru cunoștințele sale profunde despre cultura braziliana și muzica populara, în particular. Fiind foarte atașat de soție, sora colegului sau, Renato Mendes, el nu suporta șocul morții acesteia într-un accident și, de la o zi la alta, începe sa-și piarda mințile. Devenit depresiv, el intra într-un proces de autodistrugere și își pierde complet interesul pentru cariera. Refugiat în alcool, își pierde toate proprietațile, prietenii și prestigiul. Dupa accident, își reproșeaza deseori ca nu a facut nimic pentru a evita dezastrul, mai ales ca el a fost la volan cand s-a întamplat tragedia. Devenind un fan al jocurilor de noroc, eșecul vieții sale este și mai accelerat. Încet-încet, pierde și ultimele bunuri. Nici macar de dragul unicului sau fiu, Zeca, nu este capabil sa revina la viața de dinainte. Poate o noua dragoste va reuși sa-l salveze.

Comandante (Antonio Pitanga)
Este comandant în Corpo de Bombeiros, în același batalion cu Vladimir. Avand un caracter integru și un mare respect pentru rigorile militare, el îl expulzeaza pe Vladimir fara nici o remușcare dupa ce afla ca a pozat pentru o revista de homosexuali.

Dudu (Bruno Cariati)
Cel mai mare dintre copiii lui Nelito și ai Anei Paula. La fel ca și fratele sau, este sensibil și se supara din orice. Își petrece timpul învațand acasa și înnebunindu-și bunica, mai ales, pentru ca parinții sai nu au reprezentat modele de educație pentru el.

Darlene (Deborah Secco)
Toți barbații care o cunosc sunt de acord ca este sublima, dar tatal ei nu le permite sa se apropie de ea. Pentru Ademar Sampaio, unica virtute a fiicei sale este virginitatea. Însa acestuia nici nu-i trece prin cap de ce este capabila fiica lui. Singurul ei ideal în viața este sa devina celebra cu orice preț. Încurajata ca a reușit sa se înscrie la o agenție de fotomodele, ea se prezinta deja ca actrița, acesta fiind visul ei din copilarie, dar nu reușește sa și-l împlineasca, fiind nevoita sa se mulțumeasca cu o meserie modesta în frizeria lui Salvador. Are o relație cu Vladimir, vecinul ei, dar nu recunoaște ca ține la el deoarece acesta este prea sarac pentru gusturile ei. Alaturi de prietena ei, Jaqueline, pleaca în cautarea obsesiva a succesului, dar nu reușește sa se remarce prin nimic.

Fábio (Bruno Ferrari)
Este baiatul cel mic al lui Beatriz și Fernando. Este draguț, puternic, extrovertit și un sportiv talentat, fiind considerat bucuria familiei, mai ales a lui Beatriz, care îl adora. Deși știe bine ca este preferatul mamei, nu profita de aceasta slabiciune a ei. Are o relație foarte apropiata cu fratele sau, Inácio, pe care îl stimuleaza sa-și caute de lucru. Nu suporta zvonurile despre o eventuala plecare a familiei în Brazilia. Cel mai mult își dorește sa participe la un concurs de polo la liceul la care tocmai s-a înscris, în Anglia, pentru ca știe ca, daca va caștiga, va deveni preferatul liceului.

Eliete (Isabela Garcia)
Simpatica, senzuala și optimista, Eliete este o persoana placuta. Poate din acest motiv, ea devine protejata Mariei Clara, prietena sa de suflet. Cele doua se cunosc din vremea liceului și, de atunci, le leaga o prietenie stransa și loiala. Deși viețile lor au urmat cai total diferite, cele doua au ramas apropiate, astfel încat faima Mariei Clara nu a reprezentat niciodata un impediment pentru prietenia lor. Spre deosebire de alte persoane care se dau drept prietene, Eliete ține sincer la Maria Clara, și cele doua reușesc sa conviețuiasca fara conflicte sau competiții. Eliete se întreține din negoțul cu diferite produse aduse din Paraguay. Este sora lui Vladimir, un pompier care traiește în casa modesta a lui AndaraD.

Evaldo Correa (Reginaldo Farias)
Este milionar și, împreuna cu sora lui, sunt stapanii industriei textile din zona lor, și a doua ca putere din țara. Îi place sa pozeze în afemeiat, deși este plictisitor și libidinos, iar marea sa dorința este sa ajunga sa faca afaceri cu Maria Clara, pentru care a facut o obsesie. Obișnuiește sa produca diverse concerte de musica clasica și balet.

Ernesto Lopes (Roberto Pirillo)
Este directorul de producție al firmei Mariei Clara. Era foarte aproape sa devina cumnatul ei. Fratele sau, cantarețul și compozitorul Wagner Lopes, a fost asasinat în ziua în care se casatorea cu Maria Clara. Poate din acest motiv, Maria Clara l-a ținut langa ea, deși Ernesto este un om fals și lipsit de caracter.

Fabiana (Joana Lima Verde)
Este atragatoare, simpatica și inteligenta, dar sta în umbra șefului sau, Renato Mendes.

Fernando Amorim (Marcos Palmeira)
Fermecator, onest și inteligent, este un renumit cineast, care a facut o pasiune pentru Maria Clara. Deși s-a nascut într-un cartier sarac din suburbiile braziliene, iar tatal sau este un barbier modest și nu a putut sa-i ofere o educație aleasa, el a învațat sa fie respectuos, credincios și demn. Înca din copilarie, succesul i-a suras. Adolescent fiind, s-a îndragostit de Beatriz, fiica lui Lineu, un om de afaceri bogat care deține un imperiu al comunicațiilor și care, printr-o coincidența, este prieten cu tatal sau. Acesta nu a fost de acord cu relația tinerilor și nu a mai vrut sa auda de ei. Fernando, pe atunci un tanar fotograf, s-a vazut nevoit sa-și întrețina iubita gravida. Din fericire, a obținut de lucru la o producție franceza care se filma în Maroc și astfel a început o cariera stralucita. Ambițios și pasionat de munca, Fernando a caștigat mulți bani și nu s-a mai întors în Brazilia. Dupa ani și ani, întors în Europa, Fernando traiește o relație cu alta femeie, dar continua sa-și iubeasca cei doi copii.

Gabi (Luiza Valdetaro)
Este o tanara din clasa medie, prietena cu Sandra. Are o relație cu Fa´bio.

Guilherme (Marcelo Valle)
Reporter la un ziar de senzație, este lipsit de scrupule și se folosește de orice ocazie pentru a obține un reportaj sau pentru a se autopromova.

Guto (Fernando Paganote)
Cel mai mic dintre copiii Anei Paula și ai lui Nelito este totodata și cel mai iute la manie. Obișnuit sa nu-i faca nimeni observație, Guto e capabil sa îngrozeasca pe toata lumea cand are un acces de furie.

www.acasamagazin.ro