Gara de trenuleț din Orășelul Copiilor, demolată

De: Carmen Ulian / 25.02.2015, 13:00
Gara de trenuleț din Orășelul Copiilor, demolată
Vechea gară a trenulețului din Orășelul Copiilor, ilegal amplasată pe domeniul public, a fost demolată de Primăria Sectorului 4.

Marți, 24 februarie 2015, începând cu orele 12.00, Autoritatea Locală Sector 4 a trecut la dezafectarea de pe domeniul public a fostei gări pentru trenuleț, situată în imediata apropiere a stației de Metrou „Brâncovenu”.

Respectiva construcție a fost modificată și extinsă fără autorizație de construire, în perioada în care Orășelul Copiilor se afla în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement din subordinea Consiliului Local al Municipiului București.

Ulterior preluării în administrare de către Autoritatea Locală Sector 4, proprietarul a fost somat în repetate rânduri să intre în legalitate, însă acesta a refuzat, preferând să ducă un „război” al orgoliului, acționând în judecată Primăria Sectorului 4 și pe Primarul Sectorului 4, în numeroase dosare care au avut ca finalitate sentințe în favoarea Instituției.

Acesta a contestat în Instanță și amenda de 100.000 de lei, aplicată pentru încălcarea flagrantă a Legii 50/1991, privind autorizarea lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Prin sentința judecătorească nr. 1327/2013, definitivă și irevocabilă, Instanța a respins ca nefondat recursul formulat de acesta, fapt care îl obliga la plata respectivei sancțiuni. Până în acest moment, proprietarul nu a achitat cuantumul de 100.000 de lei al amenzii, urmând a fi executat silit prin Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4.