Garou, revelaţia artistică din musicalul “Notre Dame de Paris”, concertează în premieră în România

De: Nicoleta Nicolae / 06.02.2015, 11:35
Garou, revelaţia artistică din musicalul “Notre Dame de Paris”, concertează în premieră în România
Garou, considerat ani la rândul cel mai iubit cântăreţ canadian, cu vânzări record de albume, 3 discuri de platină şi spectacole live grandioase susţinute cu casa închisă, vine pentru prima dată în România la Sala Palatului, pe 8 aprilie, la invitaţia www.vreaubilet.ro, cu un concert-eveniment bilingv: “Rhythm and Blues”.

 GAROU va aduce la Sala Palatului unul din concertele cu care a cucerit milioane de spectatori în întreaga lume, “Rhythm and Blues”, care celebrează spiritul muzicii R&B şi conţine cover-uri după piese celebre cantate în engleză şi în franceză, într-o interpretare plină de personalitate şi virtuozitate alături de o trupă de muzicieni de marcă.

GAROU este un carismatic şi înzestrat compozitor, cântăreţ, actor şi instrumentist, a scos 9 albume de studio, unul live şi o colecţie de hituri, atât în franceză, cât şi în engleză, a devenit revelaţie artistică odată cu interpretarea lui Quasimodo în faţa a milioane de oameni din toată Europa şi America în drama muzicală “Notre Dame de Paris”, a luat 3 discuri de platină pentru vânzările albumelor sale, nenumărate premii de muzică şi popularitate, odată cu prezenţa pieselor sale în topul celor mai iubite piese în Canada şi Franţa.

Garou a primit invitaţia de a cânta alături de Celine Dion într-un duet memorabil la Montreal, la concertul pe care artistă l-a ţinut în noaptea de trecere în mileniul 3. Tot acolo acesta s-a întâlnit într-un dialog muzical şi cu Bryan Adams spre deliciul sutelor de mii de oameni prezenţi în public.   

Pe numele său adevărat Pierre Garând, artistul şi-a luat numele de scenă după diminutivul numelui său, Garou, cuvântul apropiat că pronunţie de numele său, “loup-garou”, care înseamnă în romana “vârcolac”.  Canadianul de 43 de ani s-a născut, a trăit şi a crescut într-o familie de mari iubitori de muzică. Pe când avea doar 3 ani, tatăl său i-a pus prima dată chitara în mână şi după doar câţiva ani canta impecabil la chitară, pian, orga şi trompetă.

Rebel, plin de personalitate şi cu dorinţa de a trăi doar în felul în care alege şi se simte el bine, Garou a fost exmatriculat de la liceu unde studia trompetă, pentru că nu se supunea regulilor şi comentă toate tehnicile şi acţiunile din programa şcolară. În timpul liceului, a cântat la chitara în trupă The Windows and Doors imitându-l şi aducându-i un tribut unuia dintre idolii săi, Paul McCartney.

În 1991, după liceu, Garou a fost trompetist în trupă militară a Forţelor Armate Canadiene. Un artist cu abilităţi muzicale remarcabile, însă un rebel incorigibil, Garou şi-a câştigat o perioadă existenţa din mutat mobilier, job-uri la metroul din Montreal, cules de struguri, vânzări la un magazin de haine.

La 23 de ani, a înfiinţat trupa Untouchables cu care dădea reprezentaţii de succes în barul Sherbrook unde fiecare seară era o surpriză pentru public şi pentru artişti. Într-o seară, prestaţia lui spectaculoasă l-a convins pe creatorul dramei muzicale “Notre-Dame de Paris”, Luc Plamondon, prezent întâmplător în public, să se hotărască pe loc să-i ofere lui Garou rolul complex al personajului principal, Quasimodo.

Pentru interpretarea pe care i-a dat-o Cocoşatului în Canada, Franţa, întreaga Europă şi America de Nord, Garou a devenit o vedetă de categorie I în Franţa, a câştigat premiul pentru cel mai bun cântăreţ din Quebec, premiu “Victoire de la Musique” în Franţa, premiu pentru muzică la World Music Awards şi a fost numit Revelaţia anului 1999, iar piesa Belle a fost votată de către publicul francofon cea mai bună piesă a ultimilor 50 de ani.

Întâlnirea cu Rene Angelil, soţul şi managerul celebrei Celine Dion, i-a oferit şansa şi scena de a cânta alături de celebra artistă şi de Bryan Adams la concertul mileniului. Albumul Seul lansat în 2001 a înregistrat record de vânzări, peste 2 milioane de copii vândute în Europa şi i-a adus lui Garou 3 discuri de platină în Canada, nenumărate premii pentru cel mai bun artist, cel mai popular cântăreţ, cel mai bun album şi unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile în Franţa.

În 2010, Garou a fost invitat să interpreteze o piesă a lui Jean-Pierre Ferland la Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver.  Garou este recunoscut pentru colaborările sale inedite în care implică artişti diferiţi din toată lumea cărora puţini le-au putut vedea numitorul comun. În cazul lui Garou, numitorul comun cu mari compozitori, textieri şi instrumentişti ai lumii, a fost un rezultat muzical complex, imprevizibil care îi împlineşte artistului un vis: acela de a aduce fericire în sufletul celui care-i asculta muzica.

CLICK AICI, PENTRU PREŢURI & REZERVĂRI BILETE