Gata cu vacanţele costisitoare ale lui Sarkozy

Apropo.ro / 16.03.2009, 00:00
Gata cu vacanţele costisitoare ale lui Sarkozy
Nici n-a apucat să se bucure în tihnă de escapada în Mexic, alături de încîntătoarea sa soţie, Carla Bruni, că lui Nicolas Sarkozy i s-a tăiat pofta de vacanţe exotice.

Pe nepusă-masă, preşedintele a fost luat la rost în ziarele pariziene de plătitorii de taxe şi impozite care s-au arătat nemulţumiţi de cheltuielile exagerate ale cuplului prezidenţial. Ultima sa “evadare” a costat statul francez aproximativ 100.000 de dolari, dintre care 60.000 au fost cheltuiţi numai pentru a-i asigura preşedintelui “Bling-Bling” paza de corp (pază navală, elicopter şi bodyguarzi). Preţul unei nopţi petrecuti în complexul hotelier El Tamarindo de lîngă Manzanillo, unde fiecare apartament de lux este dotat cu propria piscină, jacuzzi, valet, bucătar şi menajeră se ridică la 3000 de dolari.

Francezii se pare că n-au uitat de vacanţa de Crăciun din Brazilia şi nici de excursia de Sf. Valentin în Alpi, la schi, ziarele titrînd: “Ça suffit!”. Replica lui Sarkozy, vădit stînjenit de situaţia creată, a fost că nu putea să nu onoreze invitaţia preşedintelui mexican Felipe Calderón şi că e normal ca deplasările lui în interes de serviciu să fie achitate de statul francez. Toate acestea în condiţiile în care Franţa este ameninţată de recesiune, iar rata şomajului a urcat la 2 milioane de disponibilizaţi!