Gata! Salariile unice au redevenit multiple

De: Marian Andrei / 04.09.2009, 17:14
Gata! Salariile unice au redevenit multiple
Se pare ca din legea salarizarii unice ramane doar numele, ea fiind dublata de legi de salarizare anuala

"Guvernul Boc cade la pace cu magistratii, facand un troc: din legea salarizarii unice ramane doar numele", aceasta este concluzia celor de la Gardianul in urma studierii comunicatelor ministrului Catalin Predoiu si  al ministerului Justitiei.

Acordul conturat intre magistrati si guvern se intrevede din continutul unui comunicat de presa al Ministerului Justitiei, in care scrie negru pe alb: “Legea de salarizare va fi o lege cadru, ea va fi dublata de legi de salarizare anuala. (…) Strategia institutionala corecta, bazata pe negociere institutionala si sprijin reciproc al puterilor statului va conduce la stabilirea pe termen lung a unui statut salarial corespunzator si stabil”.

De altfel, ministrul Catalin Predoiu a declarat ieri, la finalul unei videoconferinte ca protestul magistratilor este pe cale de a se stinge: “Protestul continua, dar impresia mea este, pe baza mesajelor primite, ca magistratii sunt gata sa abordeze o atitudine rationala si sa abandoneze protestul, in masura in care raspunsul venit din partea Executivului este cel asteptat“, a declarat ministrul, dupa patru ore de discutii cu reprezentantii magistratilor.

Cat de probabil crezi ca este posibilitatea ca magistratii sa fi castigat lupta privind salariile cu Guvernul Boc?