Gata si maratonul pe 2011: iar n-am avut adversar

Apropo.ro / 13.10.2011, 11:00
Gata si maratonul pe 2011: iar n-am avut adversar
In fiecare an, pe la inceputul lui octombrie, se organizeaza aici o competitie de mase, ca sa zic asa, o daciada americana, adica maratonul orasului, la startul caruia se aliniaza zeci de mii de entuziasti si impatimiti ai fugii fara rost pe strazi si sosele.

Anul asta m-am decis sa particip si eu, pentru ca mi-ar fi prins tare bine premiul ala de vreo $75.000, care m-a facut sa incep pregatirea cu o saptamina inainte.

In fiecare zi, dupa ce veneam de la munca, mincam bine, sa am resurse, dar fara sa consum nimic, in afara de trei-patru beri, ca nu voiam sa alerg balonat, si ma puneam pe alergat. […] Simbata, cu o zi inainte, nu m-am miscat mai deloc, sa nu consum energia aiurea, am mincat un lighean de paste si o oala de fasole cu cirnati, alimente pline de carbohidrati, care trebuiau sa-mi care organismul pret de 42 de kilometri. Am facut in schimb pregatire pe partea psihologica a problemei si m-am relaxat ascultind la casti „We Are the Champions” si „S-o suit Pista pa cal”. Desi a doua zi startul se dadea la prima ora, m-am culcat tirziu, ca venise un prieten pe la mine si am stat sa mai citim niste carti pina pe la patru dimineata.

Afla cum a decurs pregatirea pentru maraton si locul pe care s-a clasat Brizu, in „Jurnalul unui roman in state, in criza si in buda”, pe Kamikazeonline.ro