Gates nu ia în serios Google si MIT

Apropo.ro / 17.03.2006, 12:56
Gates nu ia în serios Google si MIT
Presedintele Microsoft, Bill Gates, nu ia în serios proiectul dezvoltat de Google si Massachusetts Institute of Technology (MIT) pentru lansarea unui computer destinat statelor în curs de dezvoltare, cu un pret de doar 100 de dolari. Noul produs încearca sa faciliteze accesul la

Presedintele Microsoft, Bill Gates, nu ia în serios proiectul dezvoltat de Google si Massachusetts Institute of Technology (MIT) pentru lansarea unui computer destinat statelor în curs de dezvoltare, cu un pret de doar 100 de dolari.

Noul produs încearca sa faciliteze accesul la tehnologie al locuitorilor din tarile mentionate. Computerul nu detine multe dintre caracteristicile standard, nefiind echipat cu hard disk sau software.

„Ultimul lucru pe care ar l-ai dori la un computer este sa nu aiba hard disk si sa fie dotat un display extrem de mic”, a declarat Gates.

El a precizat ca partea de hardware are cea mai mica pondere în costul total, cele mai importante fiind software-ul, aplicatiile si conexiunile la diverse retele.

„Daca un computer este utilizat de mai multe persoane, este nevoie de conexiune în banda larga, este nevoie de asistenta”, a spus Gates.

Desi presedintele Microsoft s-a referit la computerul de 100 de dolari ca fiind destinat mai multor utilizatori, proiectul elaborat de Google si MIT este intitulat „Un laptop pentru fiecare copil”.

„Laptopurile vor putea face aproape orice, în afara sa stocheze mari cantitati de date”, au aratat realizatorii proiectului.

Microsoft a lansat recent un nou computer, cu un touch-screen cu diagonala de sapte inch, al carui pret se va plasa între 599 dolari si 999 dolari.

Mediafax Business/ IT