GayFest 2014: Marșul Diversității are loc sâmbătă, 7 iunie, între Arcul de Triumf și Piața Victoriei

De: Carmen Ulian / 03.06.2014, 18:30
GayFest 2014: Marșul Diversității are loc sâmbătă, 7 iunie, între Arcul de Triumf și Piața Victoriei
Festivalul Bucharest Pride, numele pe care îl ia de anul acesta Gay Pride, are loc până duminică, 8 iunie 2014.

Festivalul Bucharest Pride, numele pe care îl ia de anul acesta Gay Pride, se desfășoară de luni, 2 iunie, până duminică, 8 iunie, incluzând un concert, proiecții de film, teatru și dezbateri, iar tradiționalul Marș al Diversității va fi organizat sâmbătă, de la Arcul de Triumf până în Piața Victoriei.

Evenimentul este organizat, ca în fiecare an, de Asociația Accept, care promovează drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgender) și militează pentru protejarea drepturilor omului.

lgbt

La cea de-a 11-a ediție, GayFest se transformă în Bucharest Pride – „un festival al comunității LGBT, dar și al locuitorilor Capitalei”, pentru că „Bucureștiul este, în esență, un oraș divers” și „fiecare bucureștean are dreptul de a își exprima liber identitatea”, se arată în comunicatul organizatorilor.

În țara noastră 60% dintre români nu își doresc să aibă în familie persoane homosexuale sau bisexuale, și 51% nu ar accepta să lucreze în același loc cu ele. Pentru a contracara aceste atitudini sociale discriminatorii, vă invităm la proiecții de film și discuții despre familie și LGBT. Românii trebuie să înțeleagă că orientarea sexuală și identitatea de gen sunt caracteristici importante ale ființei umane, nu impedimente în viața de familie și cea profesională„, a declarat Daniela Prisacariu, coordonatoarea Bucharest Pride.

Marșul Diversității din cadrul Bucharest Pride va avea loc sambătă 7, de la ora 16.00, pe traseul Arcul de Triumf – Bulevardul Kiseleff – Piața Victoriei.

Programul întregului festival poate fi consultat pe site-ul acestuia, la adresa www.gay-fest.ro.