Geanina Ilieş militează împotriva fast food-ului pentru copii!

Apropo.ro / 15.03.2013, 11:23
Geanina Ilieş militează împotriva fast food-ului pentru copii!
Geanina Ilieş le îndeamnă pe toate mămicile din România să aibă grijă cu ce tip de preparate îşi hrănesc copiii, tentaţia fast food-ului fiind foarte mare în rândul micuţilor.

Frumoasa prezentatoare de ştiri de la Antena 1, mama unui băieţel de şase ani şi jumătate, este foarte atentă la ce îi pune pe masă copilului, pe care l-a învăţat cu un stil de viaţă sănătos. Patrick mănâncă multe fructe şi legume şi face multă mişcare, mergând frecvent la înot şi antrenamente de Aikido. Geanina Ilieş îi înştiinţează pe fanii săi de pe Facebook despre pericolele alimentelor de tip fast food şi despre neregulile igienice de preparare a acestora, bazându-se pe studii recente despre care a citit recent. „Dragi mămici şi tătici! Ce am citit recent vine ca un semnal de alarmă îngrijorător!Iată ce nu v-ar spune niciodată angajaţii şi conducerea fast food-urilor: În mod normal, după ce un preparat a fost gătit, dacă nu a fost consumat imediat, este aruncat. Fast food-urile nu procedează în acest mod, ci reîncălzesc, la cerere, preparatul respectiv. Dacă însă vrei neapărat să mănânci de la fast food, mai sigur este să comanzi seara, între ora 6 şi 8, când este mai aglomerat, iar preparatele sunt realizate la comandă…Ştiai că sosul chilli este obţinut, de multe ori, din carne de la burgeri vechi? În mod normal, la gătit se poartă mănuşi, dar nu toţi fac aşa în restaurante de tip fast food…”, spune frumoasa ştiristă.

Geanina Ilies, alaturi de Patrick, baietelul ei

„Vă las pe voi să trageţi concluziile. Le recomand însă mămicilor să introducă în alimentaţia copilului cât mai multe fructe şi legume, fără mâncăruri condimentate, fără fast food. Să se dezobişnuiască de alimentaţia stradală. Din păcate, mulţi părinţi adoptă principiul „Mai bine gras şi sănătos decât slab şi anemic” şi ajung să aibă copii supraponderali. Haideţi să ne ferim copiii de tentaţiile sedentare, de statul la calculator sau la televizor şi să îi răsplătim cât mai puţin cu dulciuri şi alimente gustoase, dar nesănătoase!”, a scris Geanina Ilieş pe Facebook.