Geanina Monea in lupta cu Vremea

Apropo.ro / 05.02.2002, 16:41
Geanina Monea in lupta cu Vremea
A plecat din orasul natal, Rimnicu Vilcea, atrasa de tumultul Capitalei. Din 1997, a inceput sa fie "pro". In Bucuresti l-a cunoscut pe Liviu, cu care s-a casatorit in decembrie anul trecut. - Ce faceai inainte de a veni in PRO TV si cum ai ajuns sa prezinti Meteo? Eu sint din

A plecat din orasul natal, Rimnicu Vilcea, atrasa de tumultul Capitalei. Din 1997, a inceput sa fie „pro”. In Bucuresti l-a cunoscut pe Liviu, cu care s-a casatorit in decembrie anul trecut. – Ce faceai inainte de a veni in PRO TV si cum ai ajuns sa prezinti Meteo?

Eu sint din Rimnicu Vilcea si, inainte de a lucra in PRO TV, m-am initiat un pic in televiziune la TV Vilcea 2, unde am prezentat, in direct, horoscopul, apoi, timp de un an si jumatate, stirile de la ora 19.00. In PRO TV am luat-o pas cu pas. In 1997 am fost la cursurile agentiei ProFashion, apoi am ajuns asistenta la emisiunea „Pretul corect”, a urmat Super Bingo, o emisiune in direct, care m-a solicitat foarte mult, dar care mi-a placut pentru ca am vazut diferenta intre o emisiune inregistrata si una in direct. In decembrie 2000, citeva fete – printre care eram si eu – din echipa SuperBingo au fost solicitate sa prezinte Meteo pe post de Craciunite. Dupa concurs, din 2 ianuarie 2001 am ramas sa prezint singura.

E adevarat ca ai facut cursuri de asistent medical?

Am terminat Colegiul de balneofizioterapie din Rimnicu Vilcea, de trei ani, apoi m-am transferat in Bucuresti la cursurile de asistent generalist, asa ca am diploma de asistent generalist. Singurul meu regret este ca am tot aminat sa dau la o facultate, deoarece cursurile de balneo-fizioterapie si anul facut aici reprezinta patru ani in care as fi putut face o facultate – dar nu e timpul pierdut!

De ce ai hotarit sa pleci din Rm. Vilcea?

Imi doream sa plec de acolo pentru ca ofertele in orice domeniu erau reduse. Rimnicu Vilcea este un oras frumos, curat, dar foarte mic si mult prea linistit. Bucurestiul m-a cucerit din prima zi. Imi place viata tumultuoasa de aici si… mai e ceva: aici l-am cunoscut pe iubitul meu – cum sa mai plec!?

Nu ti-a fost teama sa prezinti Meteo?

Nu mai aveam teama de camera, dar emotii am avut. De altfel, conteaza foarte mult sa ai emotii inainte de a inregistra sau a intra in direct, pentru ca atunci dai totul din tine. Dar la Meteo m-am obisnuit un pic mai greu cu croma si cu grafica, cu prompterele – care sint unul in stinga, unul in dreapta si un altul in fata. Imaginea este ca in oglinda si, la inceput, tot aratam estul la vest si invers. In plus, trebuie sa te misti in timp ce urmaresti cele trei promptere si sa arati pe harta zonele. Insa m-am obisnuit destul de repede.

Ce ti-ai dori in continuare?

Mi-as dori sa ramin in televiziune si sa prezint din nou stiri. Dar nu stiu ce o sa se intimple.

Este nascuta pe 13 august 1975, iar de curind, pe 7 decembrie 2001 (ziua de nastere a tatalui ei), s-a casatorit. Geanina si sotul ei, Liviu, si-au anuntat parintii ca se casatoresc doar cu doua zile inainte de eveniment. Cel mai mult ii place sa conduca Matiz-ul familiei si nu suporta sa calce rufe. Are un pestisor, caruia ii spune, simplu, „Pestica”. Actorii preferati: Robert De Niro, John Malkovich, Jeremy Irons (pe care l-a si cunoscut cind acesta a filmat la Buftea)

SURSA : PROTV MAGAZIN

Tags: