General Motors va cumpara Daewoo

Apropo.ro / 03.01.2002, 20:04
General Motors va cumpara Daewoo
Creditorii Daewoo Motor Co. se apropie de încheierea unui acord final de vînzare a unui important pachet din acțiunile producatorului auto sud-coreean catre General Motors Corp., însa mai trebuie sa obțina aprobarea sindicatelor în acest sens, au indicat autoritațile financiare

Creditorii Daewoo Motor Co. se apropie de încheierea unui acord final de vînzare a unui important pachet din acțiunile producatorului auto sud-coreean catre General Motors Corp., însa mai trebuie sa obțina aprobarea sindicatelor în acest sens, au indicat autoritațile financiare din Coreea de Sud, citate de Reuters.

Analiștii considera vînzarea producatorului auto drept un test al voinței guvernului sud-coreean de a restructura companiile cu mari datorii.

Dupa discuții ce au durat mai mult de un an, General Motors a semnat, în luna septembrie, un protocol de acord în conformitate cu care va plati 400 milioane de dolari pentru achiziționarea a patru uzine aparținînd celui de-al treilea producator auto sud-coreean, în funcție de cifra de afaceri. Uzinele sînt situate la Changwon și Kunsan (Coreea de Sud), în Egipt și Vietnam.

Însa un obstacol major în calea încheierii unui acord final a fost necesitatea semnarii unei înțelegeri prin care sa se asigure sprijinul sindicatului angajaților Daewoo pentru vînzarea principalelor operațiuni ale companiei, a declarat Lee Keun-young, șeful Comisiei de Supraveghere Financiara din Coreea de Sud.

Totuși, GM a indicat ca negocierile au progresat, iar mai multe detalii cu privire la stadiul în care se afla acestea ar putea fi anunțate în cursul Salonului Auto de la Detroit, care va fi deschis la 6 ianuarie.

În conformitate cu un acord existent între Daewoo și sindicate, salariații companiei trebuie sa aprobe achiziția pentru ca aceasta sa aiba loc. Liderii sindicali au declarat anterior ca ar putea accepta proiectul de vînzare daca grupul american le ofera garanția ca versiunea definitiva a acordului nu va prevedea disponibilizari.

Sursa: Mediafax