Generalul sugubat

Apropo.ro / 21.01.2002, 07:48
Generalul sugubat
Ieri dimineata, la primul antrenament pe care l-a condus ca selectioner dupa trei ani si jumatate, Iordanescu a fost în mare verva, bagîndu-se la miuta si facînd glume pe banda rulanta Selectionerul l-a întrebat pe dinamovistul Tames: "Tu al cui esti, ma, al lui Mister sau al lui


Ieri dimineata, la primul antrenament pe care l-a condus ca selectioner dupa trei ani si jumatate, Iordanescu a fost în mare verva, bagîndu-se la miuta si facînd glume pe banda rulanta

Selectionerul l-a întrebat pe dinamovistul Tames: „Tu al cui esti, ma, al lui Mister sau al lui Sapaliga?”. Altfel spus, al lui Cornel Dinu sau al lui Ion Marin?

Puiu Iordanescu a condus ieri dimineata, la baza sportiva Pro Rapid, primul antrenament de la revenirea sa la cîrma echipei nationale. La 10:30, componentii selectionatei divizionare, care peste cîteva ore aveau sa decoleze spre Portugalia, au iesit pentru o sedinta de pregatire ce s-a întins pe durata a aproape doua ore. Cu toate ca organizatorii îi pusesera la dispozitie un teren curatat, dupa o scurta inspectie, Generalul a decis: „Nu e bun, e putin denivelat si exista riscul unor accidentari”.

Dupa o scurta alergare în grup compact, el a decis sa împarta lotul în doua: o parte sa continue alergarea, iar cealalta sa intre la miuta, pe terenul cu gazon sintetic, dupa care rolurile sa se inverseze. Un meci a avut doua reprize de cîte 20 de minute, cu pauza pentru exercitii de stretching.

În deosebita forma, Iordanescu n-a ezitat sa se bage si el într-o echipa, fiind coleg cu Lobont – Chirita, Rat, Bostina si Cursaru, de partea cealalta aflîndu-se Vintila – Gabi Popescu, Prodan, Coman, Miu si Mihalcea. În schimb, în tura a doua, echipele au fost: Vintila – Iencsi, P. Stoica, Fl. Pîrvu, Pancu, Tames de o parte, Lobont – Soava, Stoican, Todoran, Sînmartean, Cl. Raducanu de cealalta. Si la aproape 52 de ani – pe care-i va împlini în mai -, selectionerul a aratat ca mai stie meserie, doar conditia fizica tradîndu-l spre final. Dupa ce din cauza oboselii a ratat o preluare, în urma unei pase primite de la Lobont, el i-a strigat acestuia: „Bogdane, pe urmatoarea da-mi-o cu preluare cu tot!”.

Iordanescu a dat însa adevaratul spectacol în pauza dintre reprize, cînd le-a cerut jucatorilor sa comande fiecare, pe rînd, cîte un exercitiu de stretching. „Si acum Miu, antrenorul echipei Japoniei!”. Dupa care, tot catre Miu: „Cîte kilograme ai în plus?”. „Unul”. „Unul? Zi vreo trei!”. Apoi, cînd i-a venit rîndul lui Prodan: „Atentie la Didi, antrenorul post-mortem al Braziliei!”. Despre Cursaru: „Comanda la domnul Poenaru, de la Bacau!”, iar lui Coman i s-a adresat cu „ia zi, mai, Olaroiule!”.

Pe Vintila l-a taxat cu „hai, domnul care te ai bine cu Armeanu’!”, dar cea mai amuzanta replica a avut-o pentru dinamovistul Iulian Tames: „Tu al cui esti, ma, al lui Mister sau al lui Sapaliga?”. În hazul general, raspunsul a venit de la Lobont, colegul de club al lui Tames: „E al lui Gelain si al lui Michele!”, cei doi italieni cooptati în aceasta iarna în staff-ul tehnic al ros-albilor.
Sursa:www.prosport.ro