Geniu la 2 ani! Poate enumera toate statele lumii

Apropo.ro / 09.08.2012, 15:30
Geniu la 2 ani! Poate enumera toate statele lumii
Sherwyn Sarabi este un mic geniu, la vârsta de 2 ani. Știe chiar mai multe lucruri decât un adult.

Britanicul Sherwyn Sarabi, în vârstă de 2 ani, spune fără probleme care sunt statele lumii. La această vârstă, băiețelul este pasionat de tot ce îl înconjoară, de la geografie și până la stele căzătoare sau anatomie.

Eterna întrebare „De ce?” i-a adus răspunsurile de care era interesat, el fiind curios de tot ce exista în jurul lui. La doar doi ani, Sarabi știe statele lumii, cunoaște steagurile fiecăreia, îți poate vorbi despre anatomie, astrologie, geografie și multe altele, fără probleme.

Britanicul poate să citească până la 500 de cuvinte și poate număra până la 200. Știe să folosească computerul, iPad-ul sau iPhone-ul fără dificultate.

Părinții micuțului spun că primele cuvinte le-a rostit la 10 luni. La vârsta de 18 luni, numea formele 2D și 3D existente. Chiar și specialiștii sunt uluiți de inteligența lui Sarabi. Are o inteligență peste medie, iar la vârsta de 3 ani va putea fi testat pentru a i se stabili coeficientul de inteligență.

Într-o seară, m-a trezit în miezul nopții pentru a mă întreba despre Isaac Newton și teoria gravitației. Îi place ca seara să îmi spună despre lucrurile noi pe care le învață ziua. Uneori, și noi ne amintim sau învățăm alături de el„, povestește mama britanicului.

Atât părinții, cât și specialiștii spun că este important pentru un copil cu asemenea capacități intelectuale să fie susținut și sprijinit în dezvoltarea sa.