Gențile femeilor, mai murdare decât un WC!

De: Gabriela Voicu / 15.05.2013, 17:00
Gențile femeilor, mai murdare decât un WC!
Femeilor le este recomandat să își curețe poșeta cât mai des, aceasta având uneori mai multe bacterii decât un WC.

Cel mai murdar obiect din geanta unei femei ar fi tubul cu cremă pentru mâini, acesta fiind mai bogat în bacterii decât vasul de toaletă! Femeilor li se recomandă să se spele pe mâini, să golească și să spele geanta periodic.

Un studiu realizat de Initial Washroom Hygiene demonstrează că poșetele sunt mari purtătoare de bacterii, acest lucru putând avea impact asupra sănătății. Una din cinci poșete are baretele la fel de murdare ca vasul de WC, iar gențile din piele, având textura mai spongioasă, oferă condiții ideale pentru propagarea bacteriilor.

Geanta, mai murdară decât un WC

În interiorul poșetei, după tubul cu cremă pentru mâini, cel mai murdar este rujul, urmat de pachetul cu șervețele. Peter Barratt, manager la Initial Hygiene, a explicat: „Poșetele sunt mereu în contact cu mâinile și cu tot felul de suprafețe. Riscul de transmitere a germenilor este foarte ridicat, cu atât mai mult cu cât poșetele sunt rareori curățate”.

Cum germenii de pe genți pot ajunge pe mâini sau pe alte suprafețe, femeile trebuie să se spele regulat pe mâini și să își curețe poșeta cât se poate de des.