Geoana: Guvernul sa faca lumina in concesionarile din Marea Neagra

Apropo.ro / 04.02.2009, 15:38
Geoana: Guvernul sa faca lumina in concesionarile din Marea Neagra
In 2008, petrolul si gazele din jurul Insulei Serpilor au fost concesionate unei firme cu un capital social de 200 lei

La cateva ore de la anuntarea deciziei Curtii Internationale de Justitie care a atribuit Romaniei 80% din zona disputata de decenii cu URSS si apoi cu Ucraina, satisfactia romanilor a fost umbrita de anuntul ca exploatarea resurselor din zona este deja concesionate unei firme care, cel putin dupa valoarea capitalului social, este "de buzunar".

Prin Hotararea de Guvern nr. 1446 din 12/11/2008, emisa de Guvernul Tariceanu, petrolul si gazele din jurul Insulei Serpilor au fost concesionate unei firme, Midia  Resources SRL, ce are un capital social de doar 200 de lei. Bilantul pe 2007 al acestei firme arata ca nu are angajati iar cifra de afaceri a fost 0 lei. Ceea ce starneste suspiciuni este faptul ca anexele acelei Hotarari de Guvern sunt secrete.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa comenteze acest lucru, declarand ca nu cunoaste detalii despre clauzele secrete ale acelei HG si ca mai multe informatii vor trebui sa dea acum actualii guvernanti.

La randul sau, Mircea Geoana a declarat, azi, ca Guvernul are datoria "de a face lumina cu privire la concesionarile secrete care au fost facute in mod suspect la finalul mandatului Tariceanu".

"Exista o umbra de indoiala cu privire la drepturile statului roman referitoare la exploatare si este obligatia Guvernului sa faca lumina cu privire la concesionarile secrete care au fost facute, in mod suspect, la final de mandat al Guvernului Tariceanu", a spus Geoana.

Citeste declaratiile lui Mircea Geoana, la Mediafax.

Â