Geoana: Nastase se îndeparteaza de scopul propus

Apropo.ro / 19.07.2007, 20:38
Geoana: Nastase se îndeparteaza de scopul propus
Președintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, joi, ca fostul premier Adrian Nastase, prin campania costisitoare de imagine pe care a început-o pe seama partidului, se îndeparteaza de scopul pe care și l-a propus, respectiv acela de a-și reface imaginea și de a reveni

Președintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, joi, ca fostul premier Adrian Nastase, prin campania costisitoare de imagine pe care a început-o pe seama partidului, se îndeparteaza de scopul pe care și l-a propus, respectiv acela de a-și reface imaginea și de a reveni în echipa de conducere a PSD.

„Ca sa poți sa fii într-o echipa de conducere ai nevoie, în orice instituție democratica, ca cineva sa te propuna, cineva sa te aleaga și ai nevoie de un Congres. Nu exista nici o modalitate ca cineva sa fie într-o funcție de conducere în afara votului democratic din partid”, a precizat Geoana, într-o conferința de presa, referindu-se la intenția anunțata de Adrian Nastase de a reveni în echipa de conducere a partidului.

„Domnul Nastase nu a candidat, nu a fost propus și nu are cum sa vina în echipa de conducere altfel decât printr-un mecanism democratic din partid”, a subliniat Geoana.

El a aratat ca Adrian Nastase a început o „campanie costisitoare de imagine” pe seama partidului, care însa îl îndeparteaza de scopul pe care și l-a propus.

„Fiecare om politic are dreptul sa încerce sa-și refaca imaginea într-o forma pe care o considera cât mai buna pentru acel personaj politic. Dar, fiecare leu care este cheltuit în aceasta campanie pe seama partidului îl îndeparteaza pe Adrian Nastase de scopul pe care și-l propune”, a apreciat Geoana.

„Dorim sa avem oameni competenți alaturi de noi, atunci când acest lucru este util partidului și când avem un cadru democratic care sa poata sa permita așa ceva. Pâna atunci cred ca (Adrian Nastase – n.r.) este pe o panta care nu-l aduce mai aproape de scopul pe care și l-a propus”, a mai spus Geoana.

Fostul lider al PSD Adrian Nastase afirma ca este ciudat ca, atunci când vine vorba despre schimburi de idei, actualul lider al partidului, Mircea Geoana, „se gândește imediat la sume de bani, la conturi, la cheltuieli”.

Nastase declara, pe blogul sau, ca a învațat ca nu transmiți mare lucru daca folosești bani și ca nu cheltuiește bani și nu face campanii și ca încearca sa discute „onest” despre probleme, din trecut sau de acum, ale țarii sau ale PSD.

„Ciudat lucru, când vine vorba despre schimburi de idei, Mircea Geoana se gândește imediat la sume de bani, la conturi, la cheltuieli. La ceva industrial. Nu vom câștiga încrederea nimanui acționând în acest fel. Adevarata comunicare se face de la om la om (chiar și electronic) și ea nu se exprima în bani”, scrie Adrian Nastase.

El se declara surprins de ideea conform careia „intenția uni om politic de a vorbi cu alți oameni, politici sau nu, face rau partidului”.

Nastase susține ca nu a atacat niciodata pe nimeni și ca nu a început niciodata vreo polemica, ci doar a raspuns „atunci când chiar era necesar”.

„Cred ca singurul lucru care face rau partidului în acest moment e tacerea supusa. Din ea nu se poate naște nimic”, afirma fostul premier.

Mediafax