Geoana neaga ca ar avea acțiuni la clubul de fotbal Rapid

Apropo.ro / 08.04.2006, 13:37
Geoana neaga ca ar avea acțiuni la clubul de fotbal Rapid
Președintele PSD Mircea Geoana a negat, vineri, ca ar avea acțiuni la clubul de fotbal Rapid sau la alta grupare de fotbal, precizând ca are doar calitatea de membru al Asociației nonprofit numita Asociația "F.C. Rapid". Președintele PSD a precizat ca este

Președintele PSD Mircea Geoana a negat, vineri, ca ar avea acțiuni la clubul de fotbal Rapid sau la alta grupare de fotbal, precizând ca are doar calitatea de membru al Asociației nonprofit numita Asociația „F.C. Rapid”.

Președintele PSD a precizat ca este membru al Asociației F.C. Rapid, care este o asociație nonprofit de tip fundație înca din 1999.

El a declarat ca ține la echipa Rapid de multa vreme și ca, împreuna cu alți prieteni, a fost invitat sa faca parte din aceasta Asociație. Geoana a subliniat ca a participat o singura data la o întâlnire a asociației, mai exact la constituirea acesteia, pe vremea cînd antrenorul Rapidului era Mircea Lucescu.

Geoana a spus ca, de atunci, nu a mai participat la nici o alta întâlnire și nu a fost implicat în nici o alta forma în activitatea acestei Asociații.

„În acest moment, dupa transformarea acestei Asociații și cooptarea unor investitori la acest club de fotbal, structura de fundație ramâne neschimbata”, a adaugat Geoana, susținând ca aceasta ramâne în continuare o structura nonprofit care nu are rolul de a împarți dividente.

Întrebat daca este deținatorul a 3% din acțiunile F.C. Rapid, așa cum s-a vehiculat în presa, Geoana a menționat ca nu este vorba despre acțiuni, ci despre parți la o fundație nonprofit.

„Sunt pur și simplu membru asociat la o organizație nonprofit și așa va ramâne și în continuare. Este nepatrimonial, este fara profit și nu are nici un fel de valența precuniara. Nu pot sa vând, acestea nu sunt acțiuni, sunt echivalate cu acțiuni. Eu nu am nici o acțiune la nici un club de fotbal”, a conchis Geoana.

Potrivit unui cotidian central, Mircea Geoana s-ar numara printre investitorii la FC Rapid SA, în condițiile în care Asociația FC Rapid, în care acesta este membru, ar deține 70% din acțiunile societații. În aceste condiții, potrivit sursei citate, liderului PSD i-ar reveni 3,3 % din acțiuni.

Clubul Rapid s-a transformat începând cu 31 martie din asociație non-profit în societate în comerciala sportiva pe acțiuni și va fi deținut de opt acționari, dintre care cinci persoane fizice și trei juridice. Noua societate, Fotbal Club Rapid SA este constituita prin aportul în natura al fostei societați AFC Rapid, constând în drepturile federative ale jucatorilor evaluate la 13 milioane de euro (70% din acțiuni) și aportul în numerar al celorlalți acționari în valoare de 5.571.400 de euro (30% din acțiuni). Cele 30% din acțiuni vor fi împarțite de șapte acționari dupa cum urmeaza: 6% Jean Valvis (director general Grupul LaDorna) cu aport în numerar de 1.114.280 euro, 6% ISAF SA (persoana juridica reprezentata de Doru Seceleanu) cu 1.114.280 euro, 6% Ana Holding SA (persoana juridica al carei acționar majoritar este George Copos) cu 1.114.280 euro, 3% Florin Talpeș (director general Softwin) cu 557.140 euro, 3% Dan Constantin Ostahie (director general Altex) cu 557.140 euro, 3% Dan Laurențiu Fati (director general Dacris) cu 557.140 euro, 3% Dinu Gheorghe (președinte executiv AFC Rapid) cu 557.140 euro. Cei șapte acționari vor garanta în urmatorii doi ani un buget de aproximativ 6 milioane de euro pe sezon.

Mediafax