Geoana: Trei formule de guvern…

Apropo.ro / 01.10.2007, 12:53
Geoana: Trei formule de guvern...
Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, luni, ca, dupa adoptarea moțiunii, exista trei formule de lucru privind constituirea noului guvern: fie un guvern de stânga în jurul PSD, fie un guvern de dreapta în jurul PD și PNL, fie un guvern de "larga respirație", pâna la alegerile

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, luni, ca, dupa adoptarea moțiunii, exista trei formule de lucru privind constituirea noului guvern: fie un guvern de stânga în jurul PSD, fie un guvern de dreapta în jurul PD și PNL, fie un guvern de „larga respirație”, pâna la alegerile viitoare.

„Sunt doar trei variante mari și late: fie un guvern de stânga, în jurul PSD, fie un guvern de dreapta, în jurul PNL, PD sau cine se mai poate aduna, fie un guvern care sa aiba o respirație ceva mai larga, care sa asigure o guvernare pâna la alegerile viitoare”, a spus Geoana, subliniind ca varianta ca actualul guvern sa ramâna în funcție trebuie exclusa din calcul.

„Daca domnul Tariceanu dorește sa vina cu un guvern Tariceanu III, este problema domniei sale, dar în orice caz varianta ca acest guvern ramâne în forma actuala cred ca trebuie exclusa din calcul”, a subliniat Geoana.

Geoana a aratat, totodata, ca preferința sa este ca PSD sa formeze noul guvern.

„Preferința mea e în continuare un guvern de stânga, cu PSD în centru. Preferința domnului Basescu este un guvern de dreapta, în mod firesc, pentru ca a fost ales de electoratul de dreapta”, a adaugat Geoana.

Mai multe detalii la