George Clooney a fost arestat

De: Mia Nicolescu / 17.03.2012, 11:42
George Clooney a fost arestat
George Clooney a fost arestat, vineri, la Washington. Actorul protesta față de crimele de război comise, în opinia sa, de administrația de la Khartoum în partea de sud a acestei țări.

George Clooney, alături de mai mulți membri din Camera reprezentanților și alți protestatari, a fost încătușat și urcat într-o dubă de poliție. De asemenea, tatăl actorului, jurnalistul Nick Clooney, dar și Martin Luther King III au fost și ei arestați. 

Actorul a spus în fața camerelor de luat vederi că solicită guvernului sudanez să permită comunității internaționale să trimită ajutoare umanitare în această țară, „înainte ca aceasta să devină cea mai gravă criză umanitară de pe suprafața globului„. 

George Clooney, tatăl său și un alt activist ar fi ignorat avertismentele polițiștilor, care îi somau pe protestatari să părăsească zona, și au fost escortați încătușați spre o dubă a Serviciilor Secrete, afirmă Reuters.

George Clooney

Potrivit site-ului TMZ.com, actorul american ar fi fost arestat pentru că ar fi depășit intenționat o bandă de protecție instalată de poliția americană în fața ambasadei, fapt ce reprezintă o infracțiune în legislația americană. Acesta a fost transportat la o secție de poliție din Washington, unde se află în stare de arest.

Surse apropiate lui George Clooney, cel care a recunoscut că în 2005 a vrut să se sinucidă, au declarat că actorul este fericit că a fost arestat, deoarece în acest mod atrage atenția asupra seriozității acestei crize. Recent, Clooney a filmat un scurtmetraj documentar despre situația din Sudan, pe care l-a lansat pe EnoughProject.com.