George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”

De: Andra Voiculescu / 04.06.2020, 16:52
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră
George Clooney a vorbit într-un eseu pentru The Daily Beast despre brutalitatea poliției și rasism.

Actorul, în vârstă de 59 de ani, și-a început eseul pentru The Daily Beast, reamintind evenimentele din 1992, când un juriu a achitat patru ofițeri LAPD albi după bătaia violentă a lui Rodney King, un muncitor în construcții negru.

Clooney i-a onorat și pe Tamir Rice, Philando Castile, Laquan McDonald și Floyd, oameni de culoare care au fost toți uciși de brutalitatea poliției. „Nu știm când se vor opri aceste proteste. Sperăm și ne rugăm ca nimeni altcineva să nu fie ucis. Dar, de asemenea, știm că se va schimba foarte puțin”, a scris Clooney.

„Furia și frustrarea pe care o vedem din nou pe străzile noastre sunt doar o amintire a cât de puțin am crescut ca țară din păcatul nostru original al sclaviei”, continuă Clooney. „Faptul că nu mai cumpărăm și nu vindem alte ființe umane nu este un ecuson de onoare.”

Câștigătorul Oscar a cerut „schimbarea sistemică în aplicarea legii și în sistemul de justiție penală”, precum și corectitudinea sistemului de justiție care îi tratează pe toți „cetățenii în mod egal”.

„Aceasta este pandemia noastră. Ne infectează pe toți și în 400 de ani nu am găsit încă un vaccin”, scrie Clooney. „Se pare că am încetat să căutăm chiar și unul singur și încercăm doar să tratăm rana individual.”

 

Sursa foto: Unsplash