George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”

De: Andra Voiculescu / 04.06.2020, 16:56
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
George Clooney a vorbit într-un eseu pentru The Daily Beast despre brutalitatea poliţiei şi rasism.

Actorul, în vârstă de 59 de ani, şi-a început eseul pentru The Daily Beast, reamintind evenimentele din 1992, când un juriu a achitat patru ofiţeri LAPD albi după bătaia violentă a lui Rodney King, un muncitor în construcţii negru.

Clooney i-a onorat şi pe Tamir Rice, Philando Castile, Laquan McDonald şi Floyd, oameni de culoare care au fost toţi ucişi de brutalitatea poliţiei. „Nu ştim când se vor opri aceste proteste. Sperăm şi ne rugăm ca nimeni altcineva să nu fie ucis. Dar, de asemenea, ştim că se va schimba foarte puţin”, a scris Clooney.

„Furia şi frustrarea pe care o vedem din nou pe străzile noastre sunt doar o amintire a cât de puţin am crescut ca ţară din păcatul nostru original al sclaviei”, continuă Clooney. „Faptul că nu mai cumpărăm şi nu vindem alte fiinţe umane nu este un ecuson de onoare.”

Câştigătorul Oscar a cerut „schimbarea sistemică în aplicarea legii şi în sistemul de justiţie penală”, precum şi corectitudinea sistemului de justiţie care îi tratează pe toţi „cetăţenii în mod egal”.

„Aceasta este pandemia noastră. Ne infectează pe toţi şi în 400 de ani nu am găsit încă un vaccin”, scrie Clooney. „Se pare că am încetat să căutăm chiar şi unul singur şi încercăm doar să tratăm rana individual.”

 

Sursa foto: Unsplash