George Clooney va juca în seria SF “Buck Rogers”

De: Loredana Toma / 29.01.2021, 13:10
George Clooney va juca în seria SF “Buck Rogers”

Actorul american George Clooney se va alătura seriei SF “Buck Rogers”, produsă de compania Legendary și scrisă de scenaristul Brian K. Vaughan. Clooney va fi și producător executiv, alături de partenerul său, Grant Heslov, prin intermediul casei lor de producție, Smokehouse.

Pentru moment, Legendary dezvoltă acest proiect ca o serie premium limitată, cu scopul de a lansa, pe viitor, un film și un serial animat, dacă proiectul  inițial va avea succes. Deocamdată, nu se cunosc prea multe detalii și nici filmările nu au început.

Personajul Rogers a apărut pentru prima oară în povestea “Armageddon 2419” publicată în ediția din 1928 a revistei  science fiction Amazing Stories, potrivit The Hollywood Reporter.

Un bărbat captiv se trezește în viitor, implicat în luptele altora

Scrisă de Philip Francis Nowlan, povestea prezintă un bărbat rămas captiv într-o mină de cărbuni, după prăbușirea acesteia, care intră într-un somn adânc și se trezește 500 de ani mai târziu, moment din care începe seria de aventuri.

În 1929, autorul John F. Dille l-a transformat pe Rogers într-un personaj de benzi desenate, sub numele Buck Rogers, și astfel a căpătat popularitate, iar, la scurt timp, au început să apară jucării, jocuri radio, serii de benzi desenate și chiar un film, cu actorul și olimpicul la înot Buster Crabbe.

Cea mai recentă apariție a lui Rogers pe ecrane a fost în 1970, în seria “Buck Rogers in the 25th Century”, cu actorii Gil Gerard și  Erin Gray. Seria a introdus un nou coleg, un robot numit Twiki, și un calculator care vorbea, numit Dr. Theopolis.

CITEȘTE ȘI: „The Midnight Sky”, noul film al lui George Clooney, este disponibil pe Netflix în România

Foto: Profimedia Images