George curtat de Oscar

Apropo.ro / 13.02.2006, 13:44
George curtat de Oscar
Autor al unui film nominalizat la Ursul de Aur, la Berlin, in 2003, "Confessions of a Dangerous Mind", George Clooney revine in atentia lumii ca regizor - si coscenarist - al altui titlu care face valva: "Good Night, and Good Luck". Cu sase nominalizari la Oscar, filmul e pe cale sa

Autor al unui film nominalizat la Ursul de Aur, la Berlin, in 2003, „Confessions of a Dangerous Mind”, George Clooney revine in atentia lumii ca regizor – si coscenarist – al altui titlu care face valva: „Good Night, and Good Luck”.

Cu sase nominalizari la Oscar, filmul e pe cale sa dezlipeasca de pe frumosul sau chip eticheta de „erou sarmant frangator de inimi”.

Clooney demonstreaza ca s-a maturizat ca artist. El singur i-a declarat, nu demult, lui Jay Leno, la „Tonight Show”, ca e cazul sa treaca (si) de partea cealalta a camerei.

De altfel, ca actor a avut prilejul sa incerce aproape toate genurile, de la serial la film de fictiune, de la comedie la drama, de la dragoste la film politic sau de razboi si de la productii independente la filme cu megabuget.

Nici un actor nu e mai jovial fata de prieteni, carora le pregateste farse in detaliu. Asa s-a intamplat cu Richard Kind, pe care l-a mintit luni in sir ca intarzie la partidele de golf pentru ca ia lectii de pictura.

Apoi i-a facut cadou un tablou cu o femeie grasa (de la care i-a venit ideea farsei) si l-a silit sa-l atarne pe perete, pretinzand ca e debutul lui in arte plastice. Mai mult, a aranjat cu toti prietenii sa admire extaziati tabloul cand ii fac vizite lui Kind…

I se spune „Gorgeous George” nu doar pentru pofta de joaca, ci pentru ca este foarte generos. Cand Ridley Scott l-a preferat pe Brad Pitt in „Thelma si Louise” – rol pentru care George, care nu avea impresar, ii adresase de cinci ori rugaminti in scris – a fost atat de socat incat a evitat un an sa vada filmul.

Insa, cand a intrat in sala, a ramas cu gura cascata, spunandu-si ca n-ar fi reusit niciodata sa joace la fel si ca Scott a avut mare dreptate.

De altfel, s-a si imprietenit cu Brad Pitt, pe care il supune cu mare placere la farse. Cei doi sunt atat de apropiati incat presa le-a atribuit recent un plan secret de casatorie a lui Pitt cu Angelina Jolie la vila lui de la lacul Como.

„Syriana” – Premiera in Romania: 24 februarie;

„Good Night, and Good Luck” – Premiera in Romania: 10 martie.

Citeste mai multe despre George Clooney numai in

Tags: