George Michael e acuzat că a furat statul britanic cu 10.500.000 dolari

Apropo.ro / 10.07.2014, 13:31
George Michael e acuzat că a furat statul britanic cu 10.500.000 dolari
Celebrul George Michael se află în centrul unui mare scandal izbucnit în Marea Britanie.
Artistul este acuzat de evaziune fiscală şi de faptul că şi-a ferit averile de plata unor taxe şi impozite. Gary Barlow, fostul membru al trupei Take That, actorul Michael Caine şi cântăreaţa Katie Melua sunt numai câteva dintre vedetele care ar fi participat la o schemă financiară care a produs o evaziune fiscală de peste 1,5 miliarde de euro în Marea Britanie.
 
Take That
Foto: AFP Mediafax Foto – Rick Nederstigt
 
Dezvăluirile au fost făcute de publicaţia britanică The Times, care spune că starurile şi-au pus banii la păstrare în fonduri de investiţii, cu scopul de a evita plata taxelor.
Mai multe documente ţinute până acum la secret au scos la iveală faptul că peste 1.600 de persoane din Regatul britanic, cu averi colosale,  ar fi comis evaziunea fiscală. 
 
George Michael
Foto: Publimedia Adrian Stoicoviciu
 
Pentru a nu mai plăti taxe mari, oamenii cu bani din Regat s-au implicat într-o schemă ilegală de evitare a taxelor şi impozitelor. Vedete, medici, avocaţi, oameni de afaceri, fotbalişti au fost de acord să-şi  dea o parte din avere unui fond de investiţii fantomă, “Liberty”, care apoi ar fi raportat pierderi masive.
 
Actorul Michael Caine
Foto: AFP Mediafax Foto – Will Oliver
 
Potrivit informaţiilor date publicităţii, actorul Michael Caine ar fi încercat să evite plata la stat a peste 750.000 de euro, pe când cântăreaţa Katie Melua ar fi înşelat statul cu peste 600.000 de euro. vizaţi sunt şi cântăreţul George Michael, care a raportat pierderi de 10,5 milioane de dolari, dar si fostul membru al trupei Take That, Gary Barlow, despre care se zvoneşte că şi-ar fi pus la adăpost în jur de un million de dolari.