George W. Bush va rosti discursuri si va promova democratia

Apropo.ro / 03.09.2007, 09:45
George W. Bush va rosti discursuri si va promova democratia
Presedintele american George W. Bush a declarat ca va înfiinta în orasul texan Dallas un institut pentru promovara democratiei în lume si va rosti discursuri pentru a-si suplimenta bugetul, dupa ce se ve retrage de la Casa Alba, relateaza The New York Times în editia electronica. "Nu am

Presedintele american George W. Bush a declarat ca va înfiinta în orasul texan Dallas un institut pentru promovara democratiei în lume si va rosti discursuri pentru a-si suplimenta bugetul, dupa ce se ve retrage de la Casa Alba, relateaza The New York Times în editia electronica.

„Nu am mult timp la dispozitie pentru a ma gândi la ceea ce voi face dupa încheierea mandatului” si „voi munci în ritm alert pâna la final”, sunt raspunsurile date de liderul american atunci când este întrebat de jurnalisti despre planurile sale de viitor dupa retragerea de la Casa Alba.

Într-un interviu acordat în decembrie unui scriitor, el a oferit însa o serie de indicii în aceasta privinta.

„Voi tine câteva discursuri pentru a-mi reface bugetul”, a declarat Bush. „Nu stiu cât primeste tata, cred ca peste 50.000-75.000 de dolari” pentru fiecare discurs, iar „Clinton câstiga foarte multi bani”, a adaugat liderul american.

Bush a declarat, de asemenea, ca va înfiinta un institut în Dallas care va promova democratia în lume. „Ma si imaginez urcând în masina, plictisându-ma în drum spre ferma”, a precizat el.

Liderul de la Casa Alba a subliniat însa, ca pentru moment, se pregateste pentru „octombrie-noiembrie”, când spera sa obtina primele rezultate concrete ale strategie sale de suplimentare a trupelor din Irak, un obiectiv vital al finalului de mandat.