George Zafiu – De 15 ani, el e vocea de la radio

Apropo.ro / 04.05.2009, 00:00
George Zafiu - De 15 ani, el e vocea de la radio
George Zafiu se aude în fiecare zi la Europa FM de aproape nouă ani, de cînd s-a lansat postul. Radio însă face din adolescenţă, cînd a chiulit de la şcoală şi a ajuns la un concurs organizat de staţia din Iaşi a fostului radio Contact. În 15 ani de radio, a găsit şi o reţetă a succesului.

"Nu ratez niciodată vacinul antigripal şi n-am mai răcit de peste 10 ani. Cred că aşa reuşeşti să fii bun în această meserie”, glumeşte George Zafiu. Acesta şi-a sărbătorit de curînd 15 ani de radio, în direct la Europa FM, alături de Brenciu, care i-a cîntat cu sîrg, dar şi de Dan Bittman, unul dintre primii artişti care au venit în studioul Europa FM acum aproape nouă ani. Aniversarea i-a adus aminte şi de primul lui contact cu radioul.

După ce la 14 ani fusese respins de Radio Contact Iaşi, pentru că avea vocea în schimbare, la 16 ani, norocul i-a surîs din întîmplare. Împreună cu un coleg, a chiulit de la liceu şi a dat un nou concurs la radio, pe care l-a luat imediat. Iar după o săptămînă de cînd venea la… serviciu, directorul de program i-a spus: “Mîiine faci programul de seară”. “Mi s-a făcut frică pe loc, în emisiune am greşit, dar pînă la urmă, peste o altă săptămînă, fiecare seară, de la ora 18, era a mea”, îşi aminteşte el. “Eram foarte bucuros că, din banii cîştigaţi, puteam să plec la mare”, spune el.

George a lăsat Iaşiul pentru Bucureşti, unde, în scurt timp, a devenit o voce recunoscută la Radio 21. Însă a schimbat acest post cu unul care se pregătea să se lanseze: Europa FM. “Toţi mă credeau nebun că am plecat de la Radio 21”. Lucrurile au evoluat rapid şi, în vara lui 2001, pe cînd se afla la Paris, la cumpărat de CD-uri, chiar directorul de programe pe reţeaua internaţională i-a spus: “Felicitări, aţi făcut primul milion!”. “Nu era vorba de primul milion de euro, ci de primul milion de ascultători”, ne lămureşte George Zafiu.

On air… în aer!

De atunci, în viaţa lui profesională au mai apărut alte cîteva milioane de ascultători. Dar şi viaţa personală i-a adus o bucurie enormă. “M-am căsătorit acum aproape şase ani. Soţia mea nu are nici o legătură cu mass media, lucru care mă bucură. Lucrează în administraţie. Încă nu avem copii, dar sperăm să se întîmple şi acest eveniment”, spune el. În perioadele în care nu-i auzim vocea la radio, George Zafiu preferă excursiile, în special în Spania. O “excursie” inedită a făcut şi pe 1 mai. Acesta a zburat în tandem cu un ascultător, fiecare într-un avion ultrauşor. Aventura în aer a fost difuzată în direct.