Gerard Depardieu se mută în Belgia

De: Marian Andrei / 10.12.2012, 17:30
Gerard Depardieu se mută în Belgia
Actorul francez Gerard Depardieu a decis să-și părăsească țara natală din cauza majorărilor repetate de taxe pe venit.

Potrivit primarului satului belgian Nechin, aflat în apropierea graniței cu Franța, Depardieu și-ar fi cumpărat o casă în localitate și, mai mult, s-a interesat și de procedura de a primi rezidență în Belgia.

Actorul se alătură astfel celor 2.800 de francezi care au fost adoptați de comunitatea belgiană, între care se află și familia Mulliez, proprietară a celebrului lanț de hipermarketuri Auchan și a lanțului de magazine cu profil sportiv Decathlon.

Potrivit legislației belgiene, rezidenții nu plătesc impozit pe avere, care, în Franța, este în prezent aplicat indivizilor cu averi de peste 1,3 milioane de euro.

Imaginea actorului, care are în palmares roluri în peste 100 de filme, inclusiv cele din seria „Asterix”, este destul de „șifonată” în ultimul timp din cauza mai multor incidente jenante. Săptămâna trecută, actorul a fost arestat pentru conducere sub influența alcoolului, după ce a căzut de pe scuter, în timp ce conducea pe o stradă din Paris.

O altă întâmplare care a făcut ocolul lumii a avut loc anul trecut, când actorul, care suferă de incontinență urinară, a încercat să urineze într-o sticlă, deoarece însoțitoarea de bord i-a interzis accesul la toaletă, pentru că avionul se pregătea să decoleze.

Gérard Depardieu a câștigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din „Cyrano de Bergerac”, și un premiu Globul de Aur, pentru rolul său din filmul „Cartea verde”.