Germania – Algeria 2-1, după prelungiri. Calificare cu emoții în sferturile Campionatului Mondial de fotbal

Apropo.ro / 01.07.2014, 01:43
Germania - Algeria 2-1, după prelungiri. Calificare cu emoții în sferturile Campionatului Mondial de fotbal
Naționala de fotbal a Germaniei s-a calificat, luni seară, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia, după ce s-a impus, cu 2-1, împotriva Algeriei, la capătul unei dispute care a durat 120 de minute.
Nemții și-au luat adversarii la preț de matineu și s-au chinuit enorm în prima repriză a partidei cu Algeria, când Feghouli și Slimani au dat mari bătăi de cap greoilor Mertesacker și Boateng.
 
Joachim Loew, selecționerul Germaniei, și-a mobilizat exemplar elevii la pauză dar, chiar și așa, Germania nu a reușit să facă diferența în repriza a doua, astfel că partida a intrat în prelungiri.
 
Profitând de oboseala algerienilor, Germania a reușit să deschidă scorul în minutul 92, când Schuerrle a punctat cu o reluare superbă. Africanii s-au aruncat în atac, dar nu au avut forța necesară pentru a egala.
 
Iar Mesut Oezil a profitat de găurile din defensiva adversă și a făcut 2-0 în minutul 120. Totuși, când nimeni nu se mai aștepta, Algeria a fost aproape să dea lovitura. Djabou a redus din diferență în minutul 121, iar reluarea cu capul a lui Slimani, din minutul 122, a fost reținută cu emoții de Neuer.
 
Germania – Algeria s-a terminat 2-1, după prelungiri, iar pe nemți îi așteaptă un meci infernal cu Franța în faza sferturilor de finală, „cocoșii galici” impunându-se, cu 2-0, în meciul cu Nigeria de luni, din optimi.
 
Toate rezultatele de la Campionatul Mondial de fotbal sunt AICI.