Germania este pregatita pentru Cupa Mondiala

Apropo.ro / 21.11.2005, 12:09
Germania este pregatita pentru Cupa Mondiala
Germania este pregatita sa primeasca milioane de vizitatori și pe cele 32 de selecționate care vor participa, peste 201 zile, la Cupa Mondiala, competiție ce va avea loc în perioada 9 iunie - 9 iulie 2006, informeaza AFP. Stadioanele germane sunt date ca exemplu în lumea

Germania este pregatita sa primeasca milioane de vizitatori și pe cele 32 de selecționate care vor participa, peste 201 zile, la Cupa Mondiala, competiție ce va avea loc în perioada 9 iunie – 9 iulie 2006, informeaza AFP.

Stadioanele germane sunt date ca exemplu în lumea întreaga, iar lucrarile de modernizare și de construcție a infrastructurilor sunt pe punctul de a fi finalizate.

Germania a cheltuit aproape 1,5 miliarde de euro pentru modernizarea stadioanelor. Aceasta țara s-a vazut intrând într-o noua era datorita stadionului Allianz-Arena din Munchen (76.000 de locuri) sau a Stadionului Olimpic din Berlin (66.000 de locuri). Cele 12 stadioane pe care se vor disputa meciurile din cadrul Cupei Mondiale sunt deja operaționale.

Repetiția generala de la Cupa Confederațiilor, din luna iunie, a confirmat ca organizarea germanilor este ireproșabila. Totuși, doua stadioane au facut obiectul atenției speciale a organizatorilor: cel din Frankfurt, al carui acoperiș a fost distrus parțial de ploaie în timpul Cupei Confederațiilor și, mai recent, în Bundesliga, și cel de la Nurnberg, la care au aparut fisuri într-o tribuna.

O alta preocupare a organizatorilor este evitarea perturbarii meciurilor de intrarea unor spectatori pe teren, incidente care au avut loc de patru ori în luna iunie.

În ceea ce privește infrastructura transporturilor, Guvernul german a decis construirea a 370 de kilometri de șosea și modernizarea rețelei feroviare.

Viitoarea gara centrala din Berlin, considerata deja „cel mai mare nod feroviar din Europa”, va fi inaugurata la sfârșitul lunii mai 2006, cu câteva zile înainte de începerea turneului final al Cupei Mondiale.

În total, sunt așteptați în Germania trei milioane de vizitatori. Pentru a evita manifestarile huliganilor, poliția germana va efectua manevre comune cu cea olandeza și se va afla în permanenta legatura cu serviciile britanice. Pentru evitarea incidentelor vor fi mobilizați și 130 de reprezentanți ai ZIS, serviciul însarcinat cu lupta împotriva huliganismului.

Cupa Mondiala se anunța a fi un succes sportiv, cu Brazilia lui Ronaldo, Argentina lui Hernan Crespo, Olanda lui Ruud van Nistelrooy, Anglia și David Beckham și Franța lui Zinedine Zidane, printre reprezentativele calificate.

Calendarul principalelor evenimente legate de Cupa Mondiala din 2006 este urmatorul:

6 decembrie: desemnarea de catre FIFA a capilor de serie pentru tragerea la sorți;
9 decembrie: tragerea la sorți, la Leipzig, a meciurilor de la Cupa Mondiala;
12 decembrie: începerea celei de-a treia faze de vânzare a biletelor, care se va încheia pe 15 ianuarie 2006;
15 februarie: începerea celei de-a patra faze de vânzare a biletelor, care se va încheia pe 15 aprilie;
1 martie: meci de pregatire pentru majoritatea celor 32 de echipe calificate;
1 mai: începerea celei de-a cincea faze de vânzare a biletelor, care se va încheia pe 9 iulie.v 25 mai: data limita a înregistrarii listelor jucatorilor convocați pentru Cupa Mondiala;
7 iunie: gala FIFA, la Munchen;
9 iunie: meciul de deschidere, la Munchen;
9 iulie: finala Cupei Mondiale, la Berlin.

Mediafax