Germania: Peste 300 de zboruri au fost anulate din cauza ninsorii și a poleiului

De: Marian Andrei / 22.01.2013, 09:50
Germania: Peste 300 de zboruri au fost anulate din cauza ninsorii și a poleiului
Peste 27% dintre zborurile cu plecare sau sosire pe aeroportul din Frankfurt, cel mai important din Germania și al treilea ca mărime din Europa, au fost anulate luni din cauza ninsorii și a poleiului, iar traficul continua să fie perturbat pe alte aeroporturi în Germania, Franța și Marea Britanie.

La Frankfurt, 325 de zboruri au fost anulate, potrivit unui nou bilanț, a declarat o purtătoare de cuvânt a celui mai mare aeroport german și al treilea la nivel european. La Munchen, peste 15% dintre zboruri, adică 161 de plecări și sosiri, au fost suspendate luni.

Duminică, 445 de zboruri au fost anulate la Frankfurt din cauza fenomenului de freezing rain, manifestat în cursul după-amiezii și care a determinat formarea de gheață pe aparate, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Traficul, mai întâi încetinit, a fost întrerupt total de la ora 15.40 GMT (17.40 ora României) și până seara. Zborurile au fost reluate progresiv, după operațiunile de degivrare.

Numeroase avioane care ar fi trebuit să aterizeze la Frankfurt au fost deviate către alte aeroporturi și nu se puteau asigura zborurile cu plecare de pe acest aeroport prevăzute pentru luni dimineață.