Germania: Programul Rabla face bine la buzunarul romanilor

Apropo.ro / 18.05.2009, 11:01
Germania: Programul Rabla face bine la buzunarul romanilor
Programul "Rabla" de pe piata auto germana a salvat afacerile Dacia in aceasta primavara, dar si exporturile Romaniei

Programul "Rabla" de pe piata auto germana a salvat afacerile Automobile Dacia in aceasta primavara, dar si exporturile Romaniei, si ar putea contribui decisiv la iesirea economiei din recesiune in trimestrul al doilea.

Dacia a comercializat in luna aprilie pe piata germana 11.194 de autoturisme, de aproape trei ori mai multe decat pe piata locala, potrivit statisticilor KBA, Autoritatea Federala de Acreditare pentru Autovehicule din Germania.

Dacia detine mai mult de 1% din PIB-ul Romaniei si are o cota de peste 8% din totalul exporturilor de pe piata locala dupa triplarea vanzarilor pe pietele vest-europene in primul trimestru al acestui an. Modelul Sandero se afla in luna aprilie intre cele mai bine vandute zece modele catre persoane fizice, cu un volum de 7.070 de unitati si o cota de piata de 2,7%, potrivit calculelor ZF. Astfel, la 100 de germani care si-au cumparat o masina in luna aprilie, 3 au ales modelul asamblat la Mioveni. Sandero, model promovat ca "masina de 5.000 de euro", este singurul model din top 20 care nu era prezent pe piata germana in urma cu un an.

Citeste mai mult despre vanzarile Dacia in Germania, la Mediafax.