Germanii interzic butonul de „like”

De: Pandaru Alin Daniel / 22.08.2011, 13:09
Germanii interzic butonul de
Site-urile germane din provincia Schleswig-Holstein au timp pana la sfarsitul lunii septembrie sa scoata butonul de "like", altfel vor trebui sa plateasca o amenda de 50.000 de euro.

Nemtii au o traditie in a promulga legi care sa protejeze datele private ale cetatenilor. De exemplu, acestia pot cere Google sa le pixeleze casele astfel incat sa nu se vada in Street View.

Sistemul de recunoastere a fetelor din Facebook a fost si el dezbatut in ultimele saptamani, devenind ilegal in Germania. Ultima tinta a nemtilor este insa butonul de like de pe Facebook.

Thilo Weichert, seful Centrului Indepentent pentru protectia vietii private a provinciei Schleswig-Holstein, sustine ca acest buton trimite date ilegal catre Facebook

Comform acestuia, Facebook utilizeaza aceste date pentru a crea ilegal un profil al obiceiurilor utilizatorilor de pe Internet.

Oficialii retelei sociale dezmint aceste acuzatii, sustinand ca acestia functioneaza respectand legile de protectie a datelor din Germ si Europa. Utilizatorii Facebook sunt in controlul propriilor date, sustin acestia.

Weichert nu va da in judecata Facebook, pentru ca nu se afla sub jurisdictia sa, dar agentia sa ameninta detinatorii de site-uri care vor continua sa foloseasca butonul de like, cu o amenda de 50.000 de euro.

Acestia au timp pana la sfarsitul lunii septembrie sa scoata butonul de like de pe site-urile lor.