Gerry Marsden, interpretul „You’ll Never Walk Alone”, imnul FC Liverpool, a murit

De: Ana Obretin / 04.01.2021, 13:35
Gerry Marsden, interpretul

Muzicianul britanic Gerry Marsden, lider al grupului Gerry and The Pacemakers, devenit celebru ca interpret a ceea ce avea să fie, timp de decenii, imnul FC Liverpool, „You’ll Never Walk Alone”, a murit la vârsta de 78 de ani. 

„Vocea lui Gerry ne-a acompaniat cele mai frumoase seri” – FC Liverpool i-a adus astfel un omagiu cântărețului Gerry Marsden, după anunțul despre decesul său, din cauza unei probleme cardiace.

Piesa clasică americană lansată în 1945, în musicalul „Carousel”, a devenit imnul clubului de fotbal britanic după ce a fost relansată de Marsden în 1963. Piesa a fost adoptată, de altfel, și de alte cluburi, precum Celtic Glasgow și Borussia Dortmund. 

Rivalii The Beatles, la începutul carierei 

Cu grupul său, Gerry Marsden a marcat scena muzicală din Marea Britanie, fiind considerați rivali ai trupei The Beatles la începutul carierei. De altfel, Paul McCartney a scris pe Twitter despre acest aspect: „Gerry a fost un prieten încă din primii ani petrecuți la Liverpool. El și formația lui au fost cei mai mari rivali ai noștri de pe scena locală. Interpretările sale de neuitat ale pieselor ‘You Will Never Walk Alone” și “Ferry Cross The Mersey” au rămas în inimile multora ca amintiri ale unei ere vesele în muzica britanică”.

Gerry and The Pacemakers a fost al doilea cel nai de succes grup originar din Liverpool care a ajuns în topurile americane după The Beatles.

CITEȘTE ȘI: Designerul francez Pierre Cardin a murit

FOTO: Profimedia