Ghenele de bloc vor fi desființate

De: Carmen Ulian / 06.11.2014, 14:00
Ghenele de bloc vor fi desființate
Primăria Capitalei vrea să desființeze ghenele de bloc și să le înlocuiască cu insule pentru deșeuri.

Primăria Capitalei vrea să desființeze ghenele de bloc și să le înlocuiască cu insule pentru deșeuri. Acest lucru face parte din noua strategie de funcționare a serviciului de salubrizare. Planul urmează a fi dus la final până în 2030.

Municipalitatea a lansat spre dezbatere publică un proiect de hotărâre privind aprobarea strategiei de dezvoltare și funcționare pe termen mediu și lung a serviciului public de salubrizare în Municipiul București.

Primăria dorește ca până în 2025 să înlocuiască ghenele vechi de bloc cu insule de colectare separată a deșeurilor, mai bine zis niște platforme pe care vor exista recipiente de colectare, sisteme vor fi îngropate sau semiîngropate.

Aceste recipiente vor fi amplasate în apropierea ansamblurilor de locuințe, lângă piețe, în zonele de trafic intens, etc. Pe străzi se vor amplasa coșuri stradale prevăzute cu săculeți sau pungi destinate colectării deșeurilor și dejecțiilor provenite de la animalele de companie.

Operatorii de la salubrizare vor avea culori diferite la salopete, în funcție de sectorul în care își desfășoară activitatea. Strategia prevede și o automatizare mai accentuată a procesului de salubrizare prin folosirea mai multor mașini.