Gheorghe Ifrim: ”M-a încântat ideea de a fi primar”

De: Mioara Tronaru / 25.05.2012, 09:00
Gheorghe Ifrim: ”M-a încântat ideea de a fi primar”
I se spune ”Gigi” şi rolul primarului din ”Las Fierbinţi” i se potriveşte mănuşă. Altfel, este un tip talentat, un familist convins şi un prieten de nădejde.

– Ce părere ai despre personajul tău?
Este un primar care se gândeşte în primul rând la beneficiile lui, încearcă tot felul de şmecherii, de afaceri micuţe, care, bineînţeles, nu-i ies. E un om credul, poate fi păcălit cu uşurinţă, dar e un personaj la care ţin mult şi, ca actor, mă simt bine în pielea lui.

– Care ar fi cel mai drag rol pe care l-ai avut până acum şi rolul la care visezi?
Dacă vorbim de televiziune, acesta mi-e cel mai drag. De asemenea, am ţinut enorm la rolul pe care l-am avut cât timp am colaborat cu grupul Vouă. Sunt foarte mândru şi că am obţinut rolul principal într-un film regizat de Adrian Sitaru. Cred că Mihăieş, personajul pe care îl interpretez în filmul ce urmează să fie lansat în curând, este cel mai important din viaţa mea şi sper să fie un succes. Sunt multe lucruri la care visez. Important e să întâlneşti un regizor potrivit. Am foarte multe personaje pe care mi-aş dori să le interpretez, sunt un actor căruia îi place să caute, să încerce de la an la an personaje noi. Asta şi pentru că vreau să mă descopăr cât mai mult, să apar mereu cu ceva nou. În teatru sunt posibilităţi mai mari, în film e ceva mai greu, deocamdată.

– Într-unul dintre episoade, ai avut-o ca „mamă” pe Ileana Stana Ionescu. Cum a fost să joci alături de ea?
A fost prima dată când ne-am întâlnit şi a fost totodată o mare bucurie şi o surpiză. Dumneaei m-a primit în sufletul ei foarte frumos, am colaborat minunat, ne-am apropiat foarte mult şi mi-a părut rău când personajul ei a murit. Mi-aş fi dorit să rămână sau, dacă nu era posibil, măcar să- mi apară în vis. M-am simţit compatibil cu ea atât în serial, cât şi în viaţa reală.

– De ce ai acceptat acest rol?
M-a încântat ideea de a interpreta un primar, un om care se crede priceput. Mi-au plăcut, de asemenea, şi ideea serialului, scenariul, distribuţia, relaţia pe care am avut-o cu regizorul Dragoş Buliga. Mulţi ne ştiam de la Vine poliţia! şi nici acest lucru nu e de neglijat. După ce am făcut episodul pilot de la „Las Fierbinţi” mi-am dat seama că acest serial va avea viaţă lungă.

– Ce alte pasiuni în afară de actorie mai are Gigi Ifrim?
Marea şi singura mea pasiune este familia. În timpul liber, şi-aşa destul de puţin, având în vedere meseria pe care mi-am ales-o, încerc să mă dedic lor.

-Despre familie şi prieteni, ce ne poţi spune?
Am doi băieţi minunaţi, Ştefan, de 11 ani, şi Cristian de 7 ani. Soţia mea se ocupă de creşterea lor şi de şcoală, dar împărţim responsabilitatile în mod egal. Din când în când, cam la câteva săptămâni, încerc să găsesc o soluţie să mă văd şi cu prietenii.
Dana Popa
Las Fierbinţi, joi, 20.30, PRO TV