Gheorghe Simion dat in judecata de FRB

Apropo.ro / 07.12.2001, 10:52
Gheorghe Simion dat in judecata de FRB
Gheorghe Simion, tatal pugilistilor Dorel si Marian Simion, a fost actionat in justitie de Federatia Romana de Box (FRB), in vederea recuperarii unui prejudiciu de aproximativ 500 de milioane de lei, a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX secretarul general al FRB, Eugen Suran. "Gheorghe


Gheorghe Simion, tatal pugilistilor Dorel si Marian Simion, a fost actionat in justitie de Federatia Romana de Box (FRB), in vederea recuperarii unui prejudiciu de aproximativ 500 de milioane de lei, a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX secretarul general al FRB, Eugen Suran.

„Gheorghe Simion a cheltuit in perioada 1999-2000 aproximativ 200 de milioane de lei fara a avea documente justificatoare corecte. La acea suma s-au adaugat penalitati si Simion a ajuns sa datoreze aproximativ 500 de milioane de lei. Mai precis, in urma unei verificari efectuate de corpul de control al Ministerului Tineretului si Sportului s-a stabilit ca documentele justificatoare prezentate de Gheorghe Simion sint false”, a spus Suran.

Secretarul general al FRB a precizat ca Simion sustine ca a folosit acei bani pentru pregatirea celor doi fii ai sai in vederea Jocurilor Olimpice de la Sydney, unde Marian Simion a obtinut titlul de vicecampion olimpic, iar Dorel Simion medalia de bronz. In perioada 1999-2000, Gheorghe Simion ocupa functia de antrenor secund al lotului national de box.

Prima infatisare in procesul dintre FRB si Simion a avut loc, joi, la Tribunalul sectorului 4. Instanta a decis aminarea procesului, pina pe data de 17 ianuarie 2002, permitindu-i astfel lui Simion sa-si angajeze un avocat.
Sursa:www.mediafax.ro