Gheorghe Stefan a fost suspendat sase luni

Apropo.ro / 30.04.2004, 09:33
Gheorghe Stefan a fost suspendat sase luni
Președintele clubului Ceahlaul Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, a fost suspendat șase luni și amendat cu 30 de milioane de lei de catre Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), pentru amenințari cu moartea la adresa arbitrilor din meciul

Președintele clubului Ceahlaul Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, a fost suspendat șase luni și amendat cu 30 de milioane de lei de catre Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), pentru amenințari cu moartea la adresa arbitrilor din meciul Ceahlaul-Steaua, din etapa a XXII-a a D.A.

„Nu mai poate sa intre la arbitrii, în vestiare, nu mai poate sa stea pe banca, exact ceea ce nu îi convine dînsului și ceea ce se întîmpla foarte des la Piatra Neamț. I-am luat acest drept. Era o placere pentru Gheorghe Ștefan ca, la toate meciurile, sa intimideze brigada de arbitri. L-am lovit exact acolo unde îl doare cel mai tare”, a declarat, joi, Alexandru Boc, președintele Comisiei de Disciplina a LPF.

Boc a precizat ca în judecarea cazului a ținut cont numai de probele oficiale. „În decizia noastra au contat rapoartele arbitrului și al observatorului, care conțin ceea ce a declarat domnul Craciunescu în presa. Într-adevar, Ștefan a spus lucrurile pentru care este acuzat, dar nu cred ca are arma, pentru ca îi este frica sa țina așa ceva”, a adaugat Boc, referindu-se la amenințarile cu moartea la adresa arbitrilor ale președintelui gruparii din Piatra Neamț.

„Iata ce scrie arbitrul Marian Salomir în raport: «Domnul Gheorghe Ștefan a folosit urmatoarele expresii: „Ești un porc, o jigodie, ai venit sa ne termini”, iar la pauza ni s-a adresat astfel: «Va împușc pe toți, intru la pușcarie, va omor, dar nu plecați din Piatra Neamț». La pauza, la fel, ne-a jignit și ne-a înjurat, iar vicepreședintele Viorel Mestecaneanu ne-a amenințat cu bataia și cu moartea»”, a dezvaluit președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, într-o conferința de presa susținuta pe 20 aprilie.

Alexandru Boc a explicat ca Gheorghe Ștefan nu s-a prezentat la audieri, deoarece a fost bolnav. „Era foarte bolnav. Prima oara a trimis o hîrtie, iar luni, cînd l-am sunat sa-l întreb daca ne onoreaza cu prezența, într-adevar se simțea ca este bolnav. Nici de data aceasta nu s-a facut bine și nu a putut sa participe la ședința”, a precizat Boc.

Ștefan a susținut, joi, o conferința de presa, la Piatra Neamț, înainte ca LPF sa ia o decizie în cazul sau. El nu a motivat absența sa de la București. Dupa aflarea verdictului, Ștefan nu a vrut sa comenteze, afirmînd doar ca va face apel.

Comisia de Disciplina a LPF a decis, de asemenea, amendarea cu 25 de milioane de lei a lui Viorel Mestecaneanu, membru în Consiliul de Administrație al clubului Ceahlaul. „Domnul Mestecaneanu, care nu face parte din organigrama clubului, este considerat o persoana neautorizata care a patruns la vestiarele arbitrilor”, a menționat Boc.

Comisia de Disciplina a mai judecat și cazul fotbaliștilor echipei FC Brașov,  Mihai Baicu și Ciprian Mozacu, suspendați de catre Consiliul Director al clubului pîna în vara. Conform deciziei LPF, cei doi fotbaliști ramîn suspendați, însa își vor continua antrenamentele alaturi de echipa. „Noi am ratificat decizia Consiliului Director cu condiția ca celor doi jucatori sa li se creeze condiții optime de pregatire. Este problema lor. Am primit trei referate facute de antrenorul Razvan Lucescu, de vicepreședintele Iosif Kovacs și de medicul echipei, Rareș Bîrla, care evidențiau faptul ca cei doi nu au respectat programul de pregatire și de cantonamente pe care le-au avut la Brașov”, a precizat Boc.

Jucatorul echipei FC Național, Flavius Moldovan, eliminat pentru cumul de cartonașe galbene în meciul disputat de echipa sa, pe teren propriu, cu Ceahlaul Piatra Neamț, din etapa a XXIII-a a Diviziei A, a primit o etapa de suspendare și o amenda de 900.000 de lei.

Mediafax