„Gheorghe Zamfir” va fi numele unui nou centru pentru sterilizarea patrupezilor

Apropo.ro / 19.05.2012, 14:00
Începând cu 1 iunie, câinii vagabonzi din București vor putea fi duși într-un centru special de sterilizare, dresaj și adopții, care va avea numele celebrului naist, Gheorghe Zamfir.

Gheorghe Zamfir a declarat că problema câinilor vagabonzi este „dacă nu critică, atunci tragică”.”Chiar azi veneam dinspre Găești și am văzut lângă o spălătorie un ogar, rasă pură, numai piele și os. I-am dat două pâini și am lăsat încă una la spălătorie. Zilele trecute, am văzut în Slobozia un altul, legat cu o sfoară de gât și de picioare. Trebuie să schimbăm mentalitatea oamenilor”, a mai spus artistul, care are în grijă, în prezent, 30 de maidanezi.

Proiectul este realizat de Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului, împreună cu Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor din Primăria Capitalei.

Printre cei prezenți la eveniment s-au mai numărat Codrin Ștefănescu (PSD), avocatul Paula Iacob, actrița Camelia Zorlescu, cântărețul Doru Tufiș și directorul general al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, Robert Lorentz.

Citiți mai multe despre centrul de sterilizare, dresaj și adopții pe Mediafax.ro.