Ghici ce cântărește 316 milioane de tone!

Apropo.ro / 21.06.2012, 16:20
Ghici ce cântărește 316 milioane de tone!
Dacă stai să te gândești ce poate cântări o tonă, te vei gândi la o mașină. Dar ce ar putea cântări peste 300 milioane de tone?

Și umanitatea se poate îngrășa sau slăbi, precum fiecare individ în parte, în funcție de numărul oamenilor care trăiesc pe Planetă.

În prezent, se estimează că toți oamenii de pe Terra cântăresc 316 milioane de tone, conform unor studii.

Persoanele supraponderalele din lume poartă un total de 16 milioane de tone în plus față de normal, ceea ce este echivalent cu 242 milioane de oameni cu greutate normală. Persoanele obeze au 3,8 milioane de tone extra-kilograme, echivalentul a 56 de milioane de persoane cu o greutate normală.

Toți acceptă faptul că această creștere a numărului oamenilor de pe Glob amenință sustenabilitatea mediului înconjurător, iar studiile oamenilor de știință arată că cei cu kilograme serioase în plus sunt un real pericol. Studiul a fost realizat de către Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra.

Pentru a realiza studiul, echipa londoneză s-a folosit de estimările din 2005 și au obținut informații despre masa medie a corpului (BMI) a oamenilor din fiecare țară și au calculat procentajul populației supraponderale și obeze.

BMI la nivel global a fost de 62 de kilograme. În America de Nord au calculat greutatea medie a unui adult ca fiind 80 de kilograme.

Dacă toate țările lumii ar avea același BMI ca și Statele Unite, biomasa umană ar crește cu 63 de milioane de tone, echivalentul în greutate a 473 milioane de oameni, după cum spun cercetătorii.