Ghid de îngrijire pentru părul deteriorat şi uscat

De: Cristiana Trifu / 12.12.2017, 16:34
Ghid de îngrijire pentru părul deteriorat şi uscat
Părul uscat este mai dificil de îngrijit şi de coafat. Dacă nu este spălat cu produsele adecvate, atunci creşte riscul degrădării firelor, dar şi a căderii. În plus, acesta trebuie hidratrat eficient cu ajutorul unor ingrediente care îi refac bariera naturală protectoare.

Află care sunt cele mai bune produse cosmetice destinate părului deteriorat pentru a te bucura din nou de o podoabă capilară sănătoasă!
Şamponul fortifiant – soluţia salvatoare pentru părul vulnerabil
Păr electrizat, lipsit de strălucire şi fire deteriorate? Ai nevoie de cele mai bune produse pentru a-i reda vitalitatea. Primul pas?

“Dacă te confrunţi cu un păr vulnerabil este indicat să foloseşti doar produse din aceeaşi gamă deoare conţin substanţe similare. Când vine vorba de alegerea şamponului, optează pentru cele care conţin ingredientente intens reparatoare – care au rolul de a menţine părul hidratat şi de a-i oferi strălucire, ” recomandă Lucian Busuioc, Wella Professionals International Top Artist.

Şamponul  trebuie să aibă o consistenţă cremoasă ce curaţă delicat părul, lăsându-l mai puternic şi mai elastic.

Uită-te pe eticheta după ingrediente precum:
Creatina –  oferă părului volum natural, fortificându-l şi stabilizându-l din interior
Phytokeratina –  un amestec de proteine hidrolizate din cereale ce au rolul de a menţine părul hidratat şi de a-i oferi strălucire.
Panthenolul – hidratează şi întăreşte părul. Ajută la reţinerea şi sigilarea  umidităţii în firul de păr, prevenind uscarea acestuia.
Măştile  – hidratare eficientă şi un boost de vitalitate

Dacă firul de păr se rupe repede, chiar şi la pieptănat, încearcă să introduci în rutina ta de îngrijire o mască puternic hidratantă. Recomandarea specialiştilor?
“Dacă ai părul tratat chimic, cu siguranţă este şi destul de uscat. O mască de păr poate face diferenţa.  Este produsul ideal pentru părul deshidratat, degradat sau tratat chimic deoarece hrăneşte intens firul şi îl protejează de agresiunile zilnice,” mai explică Lucian Busuioc.

După aplicarea unei măşti,  părul este mai rezistent,  are un aspect mai hidratat şi mai luminos!