Ghid pentru părinți: Cum să-ți crești adolescentul

Apropo.ro / 12.04.2012, 14:30
Ghid pentru părinți: Cum să-ți crești adolescentul
Adulții vor vorbi mereu despre cât de bine se pricep să-și crească copiii, dar au evitat să-i întrebe și pe aceștia ce părere au.

Megan Lovegrove și Louise Bedwell, două adolescente în vârstă de 17 ani, au decis că nu mai este cazul să aștepte ca părinții să le întrebe și pe ele cum privesc modul în care ei le tratează. Cele două și-au unit forțele și au scris o carte care se dorește a fi un ghid pentru părinți, despre modul în care îți poți crește copilul.

Ghidul pentru părinți are 200 de pagini explicative, unde tinerele povestesc experiențele proprii, dar și alte 100 de interviuri cu diverși adolescenți.

Ghidul se numește „Adolescența explicată: Manual pentru părinți, scris de adolescenți” vine cu sfaturi despre cum te poți descurca în creșterea acestuia, cum să îi vorbești, ce să îi explici, discuții libere despre sex și droguri, etc. Din carte se poate învăța cum se pot evita conflictele între generații, cum se pot alunga eventualele reproșuri, certurile sau părăsirea domiciliului, de către adolescent.

Conform ghidului fetelor, părinții ar trebui să îi lase pe adolescenți trei ore pentru a-și face curat în camera lor și să nu îi mai verifice la sfârșit.

Cu siguranță că acest ghid nu va fi de ajutor doar părinților, ci și alți adolescenți ar avea multe de învățat din el.

Megan și Louise sunt eleve la o școală din sudul Londrei, iar ideea le-a venit pe când participau la un concurs cu 50 de școli participante. Fetele spun că au dorit ca această carte să fie prezentată din prisma lor de adolescente, în relația cu părinții.