Ghid simplu să alegi un ceas bărbătesc

Apropo.ro / 24.07.2019, 16:46
Ghid simplu să alegi un ceas bărbătesc
Pentru mulţi bărbaţi, alegerea ceasului potrivit poate fi un pic dificilă. Cu atât de multe stiluri şi branduri dintre care poţi alege, simpla cumpărare a unui nou ceas bărbătesc poate deveni confuză şi stresantă. De aceea am pregătit acest ghid simplu de alegere de ceasuri bărbăteşti pentru a te ajuta să selectezi ceasul potrivit care să reflecte personalitatea ta şi să îţi completeze stilul.

1. Alege un design classy şi minimalist

Pentru primul tău ceas, este mai bine să alegi un ceas bărbătesc cu un design clasic şi minimalist. Acest tip de ceasuri bărbăteşti oferă versatilitate. El poate fi purtat în orice situaţie sau la orice eveniment şi va completa orice ţinută pe care o ai.

Dacă nu eşti încă gata să cheltui bani pentru a cumpăra mai multe ceasuri bărbăteşti pentru diferite ţinute şi evenimente, atunci cumpărarea unui ceas bărbătesc clasic şi minimalist îţi va da cea mai multă valoare pentru banii tăi.

2. Alege dimensiunea corectă

Când vine vorba de alegerea dimensiunii potrivite, există un lucru de care trebuie să ţii cont mereu este proporţia. Proporţia este elementul cheie pentru selectarea unui ceas care să îţi completeze stilul şi să nu arate ciudat la încheietura mâinii.

Dacă eşti un om cu o încheietură mare, atunci pentru tine va fi potrivit un ceas cu un cadran mare. Dacă vei alege un ceas cu un cadran mic, riscul va fi să arăţi feminin.

Pe de altă parte, dacă eşti un bărbat cu o încheietură mică, atunci alege ceasuri bărbăteşti cu cadran mic  sau subţire.

Ca regulă generală, alege ceasuri bărbăteşti cu diametrul cadranului între 34mm – 50mm. Nu este recomandat să mergi către ceva cu cadran mai mare de 50 mm.

3. Ia în considerare mecanismul

Există multe tipuri de mecanisme de ceasuri bărbăteşti, dar, în general, acestea se încadrează în două categorii – mecanice şi quartz.

Cea mai bună modalitate de a afla dacă un ceas este quartz sau mecanic este prin celei de-a doua limbi a ceasului. Ceasurile mecanice au o mişcare uşoară, constantă. Acesta este motivul pentru care multe branduri de lux folosesc o mişcare mecanică sau automată în ceasurile lor.

În schimb, limba a doua a ceasurilor quartz produce o mişcare sacadată, făcând limba să se mişte o dată pe secundă.

Dacă vei decide să alegi un ceas quartz sau unul cu mişcare mecanică, depinde în întregime de tine.

4. Fii atent la bugetul tău

Există atât de multe mărci de ceasuri bărbăteşti. Unele sunt accesibile, în timp ce la altele etichetele de preţ te vor şoca. Aminteşte-ţi însă faptul că cumpărarea unui ceas de mână frumos, care să îţi reflecte personalitatea şi să îţi completeze stilul nu trebuie să îţi golească portofelul. Deci, asigură-te că îţi iei în considerare bugetul.

Orice ceas care depăşeşte 2.000 de lei ar trebui privit ca o investiţie în îmbunătăţirea branding-ului personal şi, eventual, considerat ca o moştenire. Cu toate acestea, există numeroase mărci premium care oferă ceasuri de înaltă calitate, cu aspect deosebit, la preţuri foarte accesibile.

Acest ghid pentru ceasuri bărbateşti este simplu şi scurt, dar conţine tot ce trebuie să ştii despre cumpărarea unui ceas care să se potrivească stilului şi personalităţii tale. Acum că ai învăţat cum să alegi ceasul de mână potrivit, este timpul să cumperi unul.