Ghidul cumpărătorului de iPhone: Ce să alegi între iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max

Apropo.ro / 11.11.2021, 18:40
Ghidul cumpărătorului de iPhone: Ce să alegi între iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max

Apple a dezvăluit recent iPhone 13 Pro și ‌iPhone 13 Pro‌ Max ca succesori ai popularelor iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max, având un afișaj ProMotion, procesorul A15 Bionic, camere îmbunătățite, o durată de viață mai lungă a bateriei și multe altele. Ca oferte premium ale Apple, ‌iPhone 13 Pro‌ și ‌iPhone 13 Pro‌ Max sunt cele mai complete iPhone-uri disponibile.

Deși cele două telefoane împărtășesc marea majoritate a funcțiilor, există un număr mic de diferențe între dispozitive, pe lângă dimensiunea ecranului. Ghidul nostru evidențiază diferențele dintre ‌iPhone 13 Pro‌ și ‌iPhone 13 Pro‌ Max și te ajută să răspunzi la întrebarea clasică, respectiv „Care dintre aceste două modele de iPhone este cel mai bun pentru mine?”

iPhone 13 Pro versus iPhone 13 Pro Max – asemănări

iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max au practic toate aceleași caracteristici cheie. Ambele telefoane au același afișaj OLED Super Retina XDR cu tehnologia ProMotion, cipul A15 Bionic, conectivitate 5G, o configurație de cameră „pro” cu lentile ultra wide, wide și teleobiectiv de 12MP, un scanner LiDAR și sunt disponibile în aceleași culori. Mai interesant este unde diferă cele două dispozitive.

iPhone 13 Pro versus iPhone 13 Pro Max – diferențe

Caracteristici iPhone 13 Pro

  • Ecran OLED Super Retina XDR de 6,1 inci cu rezoluție de 2532 x 1170 pixeli
  • Durată de viață a bateriei cu 22 de ore de redare video
  • Greutate de 204 grame

Caracteristici iPhone 13 Pro Max

  • Ecran OLED Super Retina XDR de 6,7 inci cu rezoluție de 2778 x 1284 pixeli
  • Durată de viață a bateriei cu 28 de ore de redare video
  • Greutate de 240 grame

Spre deosebire de ‌iPhone 12‌ Pro și ‌iPhone 12 Pro Max‌, nu există îmbunătățiri suplimentare ale camerei pe modelul mai mare din acest an, ceea ce înseamnă că există și mai puține diferențe între cele două dispozitive emblematice decât de obicei.

Dimensiunea afișajului

Cea mai vizibilă diferență între ‌‌iPhone 13‌‌ Pro și ‌‌iPhone 13‌‌ Pro Max este dimensiunea ecranelor. ‌‌iPhone 13‌‌ Pro are un afișaj de 6,1 inci, iar ‌iPhone 13 Pro‌ Max are un afișaj de 6,7 inci. Acest lucru înseamnă că telefonul mai mare va putea afișa mai mult conținut pe ecran, elementele UI ale aplicațiilor sunt distanțate mai mult, iar elemente precum tastatura sunt mult mai mari.

Telefonul mai mic, însă, este mai ușor de utilizat cu o singură mână. De exemplu, Centrul de control este mai ușor de accesat în partea de sus a ecranului, iar utilizatorii se pot simți mai confortabil să treacă prin iOS pe un afișaj mai mic, cu o prindere mai fermă.

Ecranele în sine folosesc exact aceleași tehnologii și au aceleași caracteristici, cum ar fi ProMotion, dar principalul motiv pentru a prefera ‌‌iPhone 13 Pro‌ va fi din cauza potrivirii mai bune în mână și a utilizării mai ușoare cu o singură mână. La fel, cei care doresc un display mai mare pentru consumul media, până la punctul în care depășește aproape toate celelalte modele anterioare de ‌iPhone‌, vor prefera în mod clar iPhone 13 Pro Max.

Dimensiuni și greutate

Fiind un telefon mai mic, ‌‌iPhone 13‌‌ Pro are evident o înălțime și lățime mai mici decât ‌‌iPhone 13‌‌ Pro Max. ‌‌iPhone 13‌‌ Pro este cu 14,1 mm mai scurt și 6,6 mm mai îngust decât ‌‌iPhone 13‌‌ Pro Max. Ambele telefoane au aceeași groșime de 7,65 mm. Dimensiunea lui ‌iPhone 13 Pro‌ îl face mult mai accesibil de băgat în buzunar decât ‌iPhone 13 Pro‌ Max.

Un alt factor care diferențiază cele două dispozitive este greutatea acestora. ‌‌iPhone 13 Pro‌ este cu 36 de grame mai ușor decât omologul său mai mare, având doar 204 de grame în total. Dacă ești îngrijorat de oboseala cauzată de ținerea sau transportul unui dispozitiv mai greu, ‌iPhone 13 Pro‌ poate fi de preferat în locul ‌iPhone 13 Pro‌ Max pentru tine.

Durata de viață a bateriei

De asemenea, ‌iPhone 13 Pro‌ și ‌iPhone 13 Pro‌ Max diferă în ceea ce privește durata de viață a bateriei. Potrivit Apple, ‌‌iPhone 13 Pro‌ poate oferi până la 22 de ore de redare video. Deoarece ‌‌iPhone 13 Pro‌ Max este mult mai mare, poate găzdui o baterie mai mare și, prin urmare, oferă o durată de viață mai lungă. Aceasta înseamnă că ‌‌iPhone 13‌‌ Pro Max poate oferi până la 28 de ore de redare video.

Camere

Când înregistrezi videoclipuri, ‌iPhone 13 Pro‌ poate oferi 20 de ore de viață a bateriei, iar ‌iPhone 13 Pro‌ Max poate oferi 25 de ore. Când asculți muzică în streaming, ‌iPhone 13 Pro‌ oferă 75 de ore de autonomie a bateriei, comparativ cu 95 de ore ale lui ‌iPhone 13 Pro‌ Max. Durata de viață a bateriei în lumea reală pentru ambele dispozitive este probabil mai mică decât estimările Apple, deoarece utilizarea mixtă tinde să fie puțin mai intensă decât simpla redare video.

Dacă durata de viață a bateriei este o prioritate pentru tine, ‌‌iPhone 13 Pro‌ Max oferă în mod clar cea mai bună durată de viață posibilă a bateriei într-un ‌iPhone‌ și reprezintă un salt semnificativ față de iPhone 13 Pro.

Verdict

Cel mai important punct de decizie între ‌iPhone 13 Pro‌ și ‌iPhone 13 Pro‌ Max se reduce la dimensiunea ecranului, dar confortul, capacitatea de buzunar, greutatea și durata de viață a bateriei sunt, de asemenea, considerații importante. Prețul mai mare pentru iPhone 13 Pro Max pare echitabil pentru suprafața de afișare și durata de viață a bateriei suplimentare, dar este important să cântărești acești factori suplimentari în cazul tău personal.